Annons:

Glennfalk får 70 000 för ordförandeuppdraget

Avgående kommunalrådet Micael Glennfalk (M) får ett årsarvode på 70 000 för ordförandeuppdraget i Itsam. Foto: Jakob Karlsson

Glennfalk får 70 000 för ordförandeuppdraget

Det avgående kommunalrådet Micael Glennfalk (M) får en ersättning på 70 000 kronor för sitt bibehållna uppdrag som direktionsordförande i Itsam. Ersättningen dras från Tomas Petersons arvode som kommunalråd.

Annons:

Micael Glennfalk lämnade en mängd uppdrag när han avgick från kommunalrådsposten. Men ordförandeuppdraget i Itsam behåller Glennfalk – och igår beslutade kommunstyrelsen om Glennfalks ersättning. 

Glennfalk får 70 000 kronor om året. Pengarna dras från Tomas Petersons arvode som minskas med tio procent. För Petersson innebär det en månadslön på 49 410 kronor.

Glennfalks arvode i Itsam, som ägs gemensamt med fem östgötakommuner, är det lägsta för en ordförande i Vimmerbys kommunala bolag. Ordförandeposterna i VEMAB och Vimarhem AB ger 131 760 kronor per år. För Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB ligger ersättningen på 70 394 kronor per år. Å andra sidan är de bolagen helägda av Vimmerby kommun. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt