Annons:

Hon tar över Itsam efter Glennfalks avgång

Micael Glennfalk lämnar över ordförandeklubban i Itsam till Elisabeth Edlund vid årsskiftet. Foto: Itsam

Hon tar över Itsam efter Glennfalks avgång

Micael Glennfalk lämnar direktionen i Itsam och ordförandeklubban vid årsskiftet. Efterträdare blir Åtvidabergs kommunalråd Elisabeth Edlund.
– Det känns roligt att lämna över ordförandeklubban, när det finns en positiv bild av, ett stort förtroende och en ljus framtid för kommunalförbundet, säger Glennfalk i ett pressmeddelande.

Annons:

Vimmerby kommun är en av sex kommuner i IT-samarbetet Itsam. Micael Glennfalk har haft kvar Vimmerbys styrelsepost sedan han lämnade kommunalrådsposten under hösten 2015. 

Vid årsskiftet lämnar han uppdraget och i stället tar Åtvidabergs Elisabeth Edlund över ordförandeklubban. Vimmerbys plats i direktionen kommer Tomas Peterson ta. 

Glennfalk är nöjd med sin tid som ordförande i direktionen. 

– Kommunalförbundet ger de sex kommunerna möjlighet att tillsammans kunna erbjuda en lika bra IT-service som bara riktigt stora kommuner kan. Under min tid som direktionsordförande har kommunalförbundet fått en tydligare kommunal kostym. Det har blivit ordning på beredningsarbetet inför beslut. Ekonomin är i balans efter två års mycket hårt arbete av hela Itsam.

"Svårt att komma till beslut"

Från Vimmerbys håll har Itsam ofta varit omdebatterat, inte minst när det gäller Vimmerby kommuns fibersatsning som Itsam utförde. Glennfalk vill att kommunalförbundet fortsätter fiberutbyggnaden i de sex kommunerna. 

– Marknadskrafterna kommer inte att vilja bygga ut fiber till öar i skärgården eller ensligt belägna gårdar på landsbygden, därför behövs kommunalförbundets kraft och kompetens.

Framöver vill Glennfalk se ett mindre behov av total konsensus i Itsam-frågor. 

– Politiskt finns inga skiljelinjer, men ändå kan det bli svårt att komma till beslut. Sex fullmäktige ska vara överens och ha tillit till sin direktion som ska ha tillit till sin förbundsdirektör och så vidare. Majoritetsbeslut är bäst, men det behövs öppningar för att en eller flera av ITSAM-kommunerna kan göra enskilda satsningar och bli fakturerade istället för att vänta in övrigas ja.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt