Annons:

En förälder till ett barn på Skogsbackens förskola är mycket orolig över pedagogernas arbetsmiljö. Foto: Vimmerby kommun

Förälder slår larm – ”Situationen på förskolan är orimlig”

En förälder till ett barn på Skogsbackens förskola slår larm om situationen på förskolan. I ett brev till kommunen skriver föräldern att hens barn backat i utvecklingen på grund av den stora personalomsättningen.

Annons:

Föräldern efterlyser utökade resurser och skriver att situationen på förskolan är orimlig och under all kritik. ”Det är oerhört synd att man inte prioriterar barnen och personalen på förskolan. Det behövs fler resurser för att alla barn ska bli sedda, för att personalen ska orka med sitt arbete och att det inte ska leda till sjukskrivningar”, skriver föräldern.

I brevet berättar föräldern att barnet backade i sin utveckling efter att ha kommit tillbaka till förskolan efter sommaren. Barnet hade varit blöjfri före sommaren – men stor omsättning i personalen gjorde att alla barn fick ha blöjer på sig under hela vistelsen på förskolan.  

”Tidigare personal var då sjukskriven, någon förflyttad till en annan avdelning och den tredje var på väg att sluta helt. Detta ledde tillslut till att barnet ”tvingades” ha på sig blöjan hela dagen på förskolan”, skriver föräldern.

"Ta hand om vår duktiga personal"

Bristen på information från personalen får också kritik.

”Vi som föräldrar kunde heller inte alltid få information när vi hämtade och lämnade hur det hade gått under dagen pga mycket olika personal som inte hade koll. Oerhört jobbigt och frustrerande.”

Föräldern avslutar brevet med att hylla medarbetarna på förskolan och uppmana kommunen att ge dem fler kollegor och en bättre arbetsmiljö.

”Ta hand om och var rädd om den duktiga personal som finns genom att sätta in mer personal, vilket säkerligen leder till mindre sjukdomar och sjukskrivningar.”

Dagens Vimmerby återkommer med fler artiklar i ämnet inom kort. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt