Annons:

Politikerna oense om ny organisation – vill se internrekrytering

Kommunen ska bli mer tillgänglig. Nu försöker man organisera om – och en projektledare ska sköta arbetet med att inrätta ett kontaktcenter. Majoritet och opposition var inte överens när frågan var uppe i kommunstyrelsen.
– I första hand vill vi se en internrekrytering, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Det vill även oppositionen – där Centerpartiet till och med ville skriva in det i direktivet.

– Vi vill att den som ska bli projektledare ska rekryteras internt och det är av kostnadsskäl. Vi är oroliga att det här inte kommer hållas inom budget. Vi tror att kompetensen finns i huset, men det tror visst inte majoriteten. Kostnader verkar de inte så rädda för, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

En rekrytering av projektledare är nästa steg i förändringen som är tänkt att genomföras under 2018. Kommunen har avsatt 1,8 miljoner kronor för projektet. 

– Vi vill omgående hitta en rekrytering och helst en internrekrytering. Men oppositionen ville skriva in det i direktivet och vi tyckte att det kunde stå kvar utan det. Om vi inte hittar någon, så kan vi behöva ta in någon externt, men vi vill inte dra på oss ytterligare kostnader, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

"Konstigt beslut"

Bland annat handlar det om att samla de nuvarande receptionerna i stadshuset och biblioteket. Även stadsmuseet Näktergalen berörs när ett kontaktcenter ska skapas. 

– Det handlar om vårt bemötande gentemot medborgarna och att det ska bli en mer lättillgänglig väg in, en gemensam väg, säger Helen Nilsson (S).

Nilsson Nachtweij menar att beslutet blev konstigt. 

– I en attsats står det att det ska ske inom ram, men majoriteten ville inte skriva in det. 

Frågan ska diskuteras fackligt och det ska inte vara helt klart, enligt Helen Nilsson. 

Investeringsmedel finns avsatt till omorganiseringen. 

– Förhoppningen är att det inte ska kosta något i drift, säger kommunalrådet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt