Annons:

Så ser Centerpartiet på nya banor i Södra Vi

Centerpartiets Ingela Nilsson Nachtweij ser positivt på majoritetens idé med allvädersbanor.

Så ser Centerpartiet på nya banor i Södra Vi

Den lila majoriteten presenterade i morse sina planer på nya banor för friidrott i Södra Vi. Centerpartiet välkomnar beskedet. – Det är en viktig fråga, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C) i ett pressuttalande.

Annons:

På torsdagen gick den lila majoriteten, bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna, ut med att det finns långt gångna planer på att anlägga en ny friidrottsbana i Södra Vi

Tanken är att Södra Vi IF ska arrendera anläggningen av kommunen och på så sätt kunna söka en rad bidrag från organisationer till byggnationen. Hur mycket kommunen kommer gå in med i rena pengar är oklart. Södra Vi IF:s ordförande Håkan Danielsson hoppas kunna inviga de nya banorna 2018

Kommunens största oppositionsparti Centerpartiet välkomnar tankarna. 

– Centerpartiet i Vimmerby anser att det vore välkommet om det länge omdiskuterade behovet av allvädersbanor kan bli tillgodosett av föreningen och kommunen i samverkan, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C) i ett pressutskick. 

Intressant upplägg

C tror att det kommer krävas ett stort eget engagemang av föreningen. 

– Vi i C instämmer med kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) om att kommunen troligen inte har möjlighet att stötta med så stor del av finansieringen utan det kommer att krävas ett stort engagemang av föreningen.

Nilsson Nachtweij tycker att det presenterade upplägget är intressant. 

– Det är intressant med ett upplägg med föreningen som investerare och kommunen som medfinansiär i form av exempelvis välfärdspengarna vilket möjliggör extern finansiering från exemplevis Allmänna arvsfonden med mera.

Att Ulfveskog kan bli som en mötesplats, tror hon är bra. 

– Målet enligt media är att bygga ytterligare en mötesplats i kommunen efter Bullerbyn, Ceos, Storebro och Frödinge. Mötesplatser behövs för att utveckla vår kommun och mötesplatserna stärker hela kommunens attraktionskraft och det är en mycket viktig fråga för oss alla. Det är en viktig fråga som vi nu gemensamt arbetar för med hjälp av medel från Tillväxtverket.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt