Annons:

SD-motion om att polisanmäla ensamkommande avslås

Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) ser ingen anledning för kommunen att polisanmäla ensamkommande som fått sin ålder uppräknad.

SD-motion om att polisanmäla ensamkommande avslås

Sverigedemokraterna vill att Vimmerby kommun ska polisanmäla ensamkommande barn som fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket. Det säger kommunstyrelsen enhälligt nej till.
– Vi är tvärsäkra på att avslå den motionen. Det är ingen kommunal fråga, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

SD i Vimmerby har lämnat in en motion där de framför att de vill att kommunen utreder möjligheten att polisanmäla ensamkommande som fått sin ålder uppräknad för bidragsbrott. Partiet vill också att de pengar som betalats ut till dessa personer ska försöka krävas tillbaka.

Men Sverigedemokraternas motion vinner inget gehör alls i kommunstyrelsen, som föreslår fullmäktige att avslå motionen.

– Vi är tvärsäkra på att avslå den motionen. Det är ingen kommunal fråga, säger Tomas Peterson (M).

– Vi har följt det regelverk som finns där vi har tagit emot de ensamkommande som anvisats till kommunen av Migrationsverket. Vi har också fått statliga pengar för det. Från kommunens sida ser vi ingen som helst anledning till att göra någon polisanmälan. Det är Migrationsverket, som gör åldersbedömningarna, som får ta ställning till om det är aktuellt, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt