Annons:

Då tar revisorerna beslut om eventuell granskning

Så här ser BoKloks skiss ut för det planerade grönområdet.

Då tar revisorerna beslut om eventuell granskning

Boende vid Blåsekulle har anmält kommunen till revisorerna. Först i april väntas besked om revisorerna kommer att starta en granskning.

Annons:

Kommunen har kastats in i ytterligare en svår markkonflikt. Boende vid Blåsekulle gillar inte BoKloks planer på 36 lägenheter.

Förslaget strider mot översiktsplanen och i sin anmälan till revisorerna menar de boende att kommunstyrelsen fatalt misslyckats med planeringen av bostäder – och att man inte verkställer fullmäktiges beslut.

Tar beslut i april

Hur revisorerna kommer att agera tar man beslut om vid ett möte i april.

– Jag har tittat igenom anmälan och vi ska ta upp det på nästa sammanträde. Antingen gör vi en granskning eller så kommer vi inte göra det, säger Ulf Svensson (C), ordförande för kommunens revisorer. 

Vilka skäl finns det för att granska ärendet?

– Det har jag inte tagit ställning till, men generellt så kan vi bara granska hur politikerna skött processen. Vi får inte granska myndighetsutövningen.

Är det något i anmälan som du reagerar på?

– Inte något särskilt. Jag har sett vad som står och vad man uttrycker, men kan inte alla detaljer om hur kommunen har hanterat det här.

De boende menar att kommunstyrelsen inte verkställer fullmäktiges beslut. Känner du igen den bilden från andra fall?

– Vi har lämnat in en rapport om hur man sköter sig och den visade att kommunstyrelsen följer fullmäktiges beslut, men generellt är det allvarligt om man inte gör det. Men det har inte varit ett problem hittills.

Här kan du hitta tidigare artiklar i ämnet:

Artikel om anmälan.

Talespersonen Marcus Alsérs syn. 

Kommunalrådet Tomas Petersons syn. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt