Annons:

HÄR VILL HUSFÖRETAG BYGGA 30 NYA LÄGENHETER

Här vill företagaren Andreas Hermansson bygga 30 lägenheter. Foto: Jakob Karlsson

HÄR VILL HUSFÖRETAG BYGGA 30 NYA LÄGENHETER

Företaget Storebrolyan vill bygga 30 lägenheter på tomten Uven. I tisdags diskuterade ägaren Andreas Hermansson projektet med kommunstyrelsen som är mycket positiv.
– Det känns spännande, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

En förutsättning för projektet är att man lyckas köpa loss tandläkarfastigheten på området och Tomas Peterson (M) ska nu inleda en dialog med ägaren.

– Vi ska ha en dialog med tandläkaren och Vimarhem, som äger marken. Vi har inte haft någon dialog med tandläkaren nu, men det har förts informell dialog med honom tidigare. Det jag vet är att han har för avsikt att gå i pension och att det inte kommer bli någon ny tandläkare i fastigheten, säger Peterson.

Bygger i två plan

Tanken är 30 lägenheter i ett tvåplanshus med källare.

– Det är vad detaljplanen godkänner och vi ser ingen anledning att ändra på det. Intressenten säger att det kan gå igång så fort man får tillgång till tomten och vi kommer skynda på så gott det går.

Fastigheten ligger vid Kharma i centrala Vimmerby och har ofta varit uppe i bostadsdiskussionen. Enligt kommunalråden finns det fler intressenter till tomten:

– Det gör det nog, men nu har vi har ett konkret alternativ och går vi vidare där gör vi en värdering och säljer till värderat marknadsvärde. Vi måste tänka på de som har företag och de som vill bo i Vimmerby, säger Helen Nilsson (S).

Andreas Hermansson, ägare till Storebrolyan, vill inte kommentera projektet i det här skedet.

 Intresse för ytterligare en tomt

Nästa fredag träffar kommunstyrelsen ett externt byggföretag som visat intresse för tomten Kiosken 1, där Sibylla låg tidigare.

– Vimmerby är fortfarande intressant för externa företag och det är fantastiskt, säger Peterson. 

Det finns även intresse för Karlbergstomten, Vendledal och Blåsekulle.

– Det finns inget nytt att säga om Blåsekulle. Vi är inte överens med Socialdemokraterna, men vi har för avsikt att gå vidare och få till bostäder i diskussion med de boende.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt