Annons:

Stor satsning på förskolan i Vänsterpartiets budget

Vänsterpartiets Lars Johansson vill skjuta till sex miljoner ytterligare till barn- och utbildningsnämnden. Foto: Simon Henriksson

Stor satsning på förskolan i Vänsterpartiets budget

Vänsterpartiet tillskjuter sex miljoner extra till barn- och utbildningsnämnden i sitt rambudgetförslag. Det meddelar partiet i ett pressmeddelande.
"Den stora skillnaden mellan oss och majoriteten är att vi ser behoven ute i verksamheterna", skriver partiets fullmäktigeledamot Lars Johansson (V).

Annons:

Precis som under hela mandatperioden har Vänsterpartiet knåpat ihop ett eget rambudgetförslag. Det skiljer sig relativt kraftigt från både majoritetens och det förslag som Centerpartiet och Kristdemokraterna gemensamt står bakom. 

Jämfört med majoritetens förslag satsas 6 miljoner ytterligare på barn- och utbildningsnämnden. 

"Det möjliggör bland annat öppnanden av Nattis, och mindre barngrupper i förskolan", skriver Johansson. 

1 miljon satsas på utvecklingsavdelningen och de ska bland annat gå till en sökbar bygdepeng, sänkt avgift i kulturskolan, microstöd till små och nystartade företag samt ytterligare kultursatsningar. 

Vill sänka resultatmålet

Pengarna tas främst genom ett lägre resultat. Vänstern nöjer sig med 15,1 miljoner i resultat i stället för majoritetens 19,2. Man vill också förändra kommunens finansiella mål och sänka det från 2 procent och till 1,5. 

Vänsterparitet minskar också potten för oförutsedda medel med 2,9 miljoner. 

"När behoven är stora måste det gå före säkerhetsmarginaler. Ett högt resultat är visserligen bra, men de senaste åren har kommunen stärkt sin ekonomiska ställning enormt genom amorteringar och nedskrivningar av tidigare misslyckade affärer (t ex Karlsbergstomten, fibernätet och Krönsmon). Nu måste människor få kosta lite också!"

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt