Annons:

Danlid om Vimarhemrapporten:

Magnus Danlid.

Danlid om Vimarhemrapporten: "Ser det inte som allvarligt"

Kritik har riktats mot Vimarhem och VKF på flera punkter i en oberoende granskning. Men Magnus Danlid (C), ledamot i styrelsen, tycker inte att det är särskilt allvarligt.
– Det är mycket som är bra i rapporten, men det har inte lyfts fram, säger Danlid.

Annons:

Centerpartisten tycker att det finns en del som Vimarhem behöver ta tag i. 

– Jag har noterat vissa saker, till exempel tydlighet gällande skrivandet av protokoll. Det här med att dokument saknas, det vill jag påstå inte är Vimarhems ansvar. Det är en kombination mellan VKF och Vimarhem, där kommunledningen har delansvar tillsammans med Vimarhem. 

Dock vill Magnus Danlid lyfta upp allt positivt, som han tycker saknats i rapporteringen.

– Det är mycket som är bra som framkommer, men som inte har lyfts fram. Jag förutsätter att vi kommer att ha ett möte i augusti där vi i styrelsen går igenom rapporten tillsammans med revisor, för jag anser att revisorerna måste vara med i det arbetet. Men jag tycker inte att det är några större saker, bolagsstämman gick igenom helt enligt revisionens förslag.

"Varit så under lång tid"

Under Danlids tid som ordförande attesterades det på liknande sätt som under den nuvarande ordföranden. 

– Som jag tolkar kritiken borde ordförande attestera innan de är betalda. Nu har man betalat det här och sedan har fakturorna skrivits på. Men jag kan säga att det finns inga fakturor som inte har gåtts igenom. Är det något vi får kritik för måste vi ända titta på det.

Det har varit på det sättet i bolaget länge?

– Ja, det har varit så under lång tid och jag ser inte det som särskilt allvarligt. Granskningen kan ju inte heller peka på några felaktiga utbetalningar eller oegentligheter över huvud taget.

Magnus Danlid menar att Vimarhem är ett mycket välskött bolag. 

– Ingen av oss i styrelsen blev förvånad över att bolagsstämman gick igenom. Vi har haft den känslan av att det är välskött och jag som ordförande upplevde alltid att det här var ett bolag med ordning och reda. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt