Annons:

Han är Centerns kommunalrådskandidat – om INN når riksdagen

Om Ingela Nilsson Nachtweij (C) når riksdagen kommer Peter Karlsson (C) bli kommunalrådskandidat. Foto: Jakob Karlsson

Han är Centerns kommunalrådskandidat – om INN når riksdagen

Ingela Nilsson Nachtweij kandiderar till både riksdagen och kommunalrådsposten. På politikerutfrågningen i Tuna avslöjade Peter Karlsson att han är beredd att bli kommunalråd om Nilsson Nachtweij når riksdagen.
– Det är jag sugen på, säger han.

Annons:

Under valdebatten i Tuna i veckan försökte utfrågaren Åke Hammarskjöld pressa politikerna om kommunalrådsposten och vilka partier som man vill samarbeta med efter valet. Hammarskjöld konstaterade att det med stor sannolikhet blir en kvinna som blir kommunens nästa kommunalråd. 

Men svaren på hans frågor de som framkommit i media. Partierna vill avvakta valresultatet i stor utsträckning.

– Jag vill regera tillsammans med alliansen. Vi ligger närmare varandra politiskt när det gäller visioner för Vimmerby, men det ska också vara ett gott arbetsklimat. Det får inte bli massa tjafs med varandra eller utebliven tillit och respekt. Samtidigt tycker jag mycket om Socialdemokraterna, man kan lita på dem och vi kan arbeta med dem. Kan vi inte komma överens inom alliansen om vem som ska ha vilken position är vi beredda att fortsätta med Socialdemokraterna eller sätta oss i opposition. Ett gott samarbetsklimat är det viktigaste, svarade Marie Nicholson (M).

– Det viktigaste för oss är att komma framåt med socialdemokratisk politik, så vi jobbar helst med de som är villiga att komma överens med oss. Jag tycker att medborgarna gör ett val nu och sedan väljer partierna. Det viktiga för mig är att vi stärker Vimmerby framåt. Jag kan känna att en rödgrön majoritet hade varit trevligt eftersom vi aldrig har haft det, sade Helen Nilsson (S).

– Vi har sagt tydligt att vi vill ingå i en majoritet. Vi har många dugliga människor och går till val på eget mandat och så får valresultatet avgöra hur majoritetskonstellationen ser ut. Vi kommer inte att svara på med vem, utan vi vill röstmaximera oss och sedan får valresultatet avgöra, sade Ingela Nilsson Nachtweij (C), som fanns med i publiken.

"Blir många besök"

Politikerna på plats fick frågan om vilka som vill bli kommunalråd efter valet. Helen Nilsson, Marie Nicholson och Ingela Nilsson Nachtweij och Lars Johansson räckte upp handen. 

– Jag har arbetat som chef i många år och det känner jag mig bekväm med. Samtidigt har jag varit gruppledare för Moderaterna i många år och jag ser inga problem med att leda. Det känns naturligt för mig, säger Marie Nicholson.

Hon säger också att hon vill besöka alla företag med fler än fem anställda. 

– Det kommer bli många besök, men jag tror att det är viktigt, säger hon. 

Ingela Nilsson Nachtweij säger att Centerpartiet har rustat under den här mandatperioden. 

– Vi är ett stort och brett lag som vill axla ansvaret. Vi behöver ett mer lyssnande ledarskap och vi vill bli den bästa landsbygdskommunen. 

Tvåan blir kommunalråd

På frågan om hon blir kommunalråd säger hon att kommer att sitta i riksdagen om hon väljs in. Peter Karlsson står tvåa på Centerpartiets lista. 

– Jag är nummer två, men vi är ett stort lag och jag ser ingen oro över det, det kommer att lösa sig, säger han. 

Han är beredd att bli kommunalråd.

– Det avgörs vid varje kryss och får jag flest är jag kommunalrådskandidat, det är jag sugen på. Men vi återkommer till den frågan efter valet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt