Annons:

Ja till förskola för 120 barn i Nybble – S vill se större byggnad

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) har länge kämpat för en ny förskola i Nybble och i går sa kommunstyrelsen ja. Foto: Jakob Karlsson

Ja till förskola för 120 barn i Nybble – S vill se större byggnad

Åtta avdelningar med utrymme för 120 barn kommer att byggas i Nybble. Det röstade kommunstyrelsen igenom i tisdags. Socialdemokraterna ville ha en förskola för 150 barn.
– Vi har gått på förslaget från förvaltningen och de menar att behovet är 150 barn, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Skälet till att majoriteten nöjer sig med 120 barn är att man vill spara resurser för utbyggnader av förskolor på landsbygden.

– Behovet i Vimmerby är 120 barn i dag och vi vill ha förskoleplatser i hela kommunen och fördela det geografiskt. Vi tittar på utbyggnader i Södra Vi, Djursdala och Frödinge, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

– För att få bort alla paviljonger i Vimmerby och med fler barn framöver behövs det en förskola för 150 barn. Problemet är att vi kommer stå utan tillräckligt med platser i tätorten igen och behöver bygga ytterligare en förskola. Det gynnar inte de mindre förskolorna på landsbygden, säger Helen Nilsson (S).

Samhällsavdelningen får nu i uppdrag att ta fram förslag på utformningen för den nya förskolan. Vid samma möte valde kommunstyrelsen att häva det tidigare beslutet om att ta fram förslag på utformning för en förskola i den omdiskuterade delen av VOK-skogen som kallas för Skyttehagen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt