Annons:

Arbetet med förskola i VOK-skogen går vidare:

Arbetet med förskolan i VOK-skogen går vidare. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Arbetet med förskola i VOK-skogen går vidare: "Vill ha ritning snabbt"

Kommunstyrelsen går vidare med planerna på en tio avdelningar stor förskola i VOK-skogen. Det framkom efter kommunstyrelsens sammanträde.
Kommunalrådet Helen Nilsson menar att man direkt efter den behöver titta på ytterligare en.

Annons:

– Uppdraget ligger fast i att projektera för en ny förskola med tio avdelningar. Vi vill snart ha en ritning och vi har skickat det till barn- och utbildningsnämnden. Vi vill komma vidare, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Tillsammans med fastighetsavdelningen ska BUN ta fram en ritning för förskolan.

– Det vill vi ha snabbt. För ett år sedan sa BUN att det skulle ha skett i går. Det är brådskande.

Oppositionen vill se två mindre förskolor och vill inte att någon av dem byggs på det gamla skjutbaneområdet i VOK-skogen. Men majoriteten är bestämd kring VOK-skogen och avfärdar Nybble som ett alternativ.

– Det finns inga signaler alls om att Aleris skulle avbryta. Blir tomten ledig kan vi titta på det, men det verkar inte så ur tidsaspektssynpunkt. Vi vill inte se några nödlösningar, för den här förskolan kommer att fyllas direkt.

"Måste börja tänka på nästa"

I samband med att barn- och utbildningsnämnden tillsammans med fastighetsavdelningen tar fram en ritning vill kommunstyrelsen också att en koppling görs till den utredning om framtidsplanerna för skolan i Vimmerby som man redan jobbar med. 

– Det är "röd flagg" på AL-skolan när det gäller arbetsmiljön. Hur ska vi ha det? Lämnar vi den så är det en sak, men har vi den kvar måste den renoveras. Vi vill att det händer något nu och gör en skrivning till BUN om att de måste komma fram med ett förslag. Samhällsbyggnad kan inte gå vidare annars, säger Helen Nilsson (S).

Samtidigt säger kommunalrådet – fast den planerade förskolan inte ens börjat byggas – att det behövs ytterligare en.

– Vi fyller åtta avdelningar omedelbart med barn som är på tillfälliga lösningar i dag. Dessutom har vi 21 barn i kö. När den nya är byggd är den full direkt. Då måste vi börja tänka på nästa förskola, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt