Annons:

Fastighetsföretaget får grönt ljus av kommunen – kan bli över 80 bostäder

Aptare Fastigheter vill bygga 80 nya lägenheter i Vimmerby. Bilden föreställer ett annat projekt. Foto: Aptare Fastigheter

Fastighetsföretaget får grönt ljus av kommunen – kan bli över 80 bostäder

Kommunstyrelsen ger grönt ljus till fastighetsföretaget Aptare Fastigheters planer för kvarteret Kiosken. Det kan bli över 80 nya bostäder totalt.
– Det är ett jätteintressant projekt, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Kommunstyrelsen gav efter tisdagens sammanträde samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att ta fram ett förslag till markanvisningsavtal för kvarteret Kiosken i centrala Vimmerby.

Det är det Vetlandabaserade företaget Aptare Fastigheter som vill bygga på tomten.

– De är väldigt sugna på att bygga där och det är ett spännande bygge med många lägenheter. Det känns som ett jätteintressant projekt, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Sibylla låg tidigare på den tomt som fastighetsföretaget vill bebygga. Nu fungerar det som parkeringsplats. Totalt handlar det om 60 hyresrätter som ska fungera som trygghetsboende och 22 bostadsrätter. Förslaget är på sex våningar, där det fortfarande är oklart vad det ska bli av markvåningen.

– Detaljplanen är inte färdig än och det pågår fortfarande diskussioner. På måndag ska det vara en plandialog, men det ser ut att bli sex våningar. Sju skulle bli lite för högt, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

"Ser intressant ut"

Detaljerna för projektet är ännu inte helt klart.

– Men de har visat skisser från ett objekt i Vetlanda och det ser intressant ut, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij. 

Markanvisningsavtalet ska slutligen tas av kommunfullmäktige.

– Vi har satt ned foten och sagt att det är jättebra om de får komma till med den här tomten. Man vill komma igång så snart som möjligt, säger Peterson.

Kommunstyrelsen var helt enig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt