Annons:

Kommunstyrelsen sätter fokus på näringslivet –

Kommunstyrelsen, med Ingela Nilsson Nachtweij (C), Ola Gustafsson (KD) och Marie Nicholson (M), vill ha ett större fokus på näringslivet i kommunen.

Kommunstyrelsen sätter fokus på näringslivet – "En viktig förändring"

Vimmerbyalliansen vill lyfta mer fokus mot näringslivet i kommunen. Därför ska varje kommunstyrelse inledas med tio minuters genomgång om det senaste inom näringslivet.
– Det är en viktig förändring, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Det vimlar av stora, mellanstora och mindre företag i Vimmerby kommun. Gemensamt för väldigt många av dem är att det andas optimism inför framtiden. Flera företag har också gjort stora satsningar och tomterna på Ceos har exempelvis sålt slut på bara några år. 

Nu vill kommunstyrelsen också få mer insyn i hur kommunens näringsliv mår.

– Vi kommer att inleda varje KS med en punkt som heter "Aktuellt inom näringslivet". Vi tycker att det är särskilt viktigt att hela kommunstyrelsen får information och status på aktuella händelser inom näringslivet i kommunen. Därför kommer Thomas Svärd att få tio minuter varje gång vi har sammanträde, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

"Allt från expansioner"

Vad programpunkten kan innehålla är öppet och det kan komma att bli stor variation. 

– Det kan vara alla sorters förändringar, allt från expansioner eller neddragningar på större företag, markförsäljningar, information om företagstomterna, nyetableringar som kanske inte direkt rör kommunen men som vi vill känna till, säger Marie Nicholson (M).

– Det är en viktig förändring och överlag en punkt som ska sätta fokus på vad som händer med företagen, så att vi får bättre koll på både de företag som etablerar sig i Vimmerby och de som redan finns här, säger Nilsson Nachtweij.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt