Annons:

Oenigt inom S – därför sköts beslutet fram

Dagens Vimmerby har sökt Helen Nilsson utan resultat. Foto: Simon Henriksson

Oenigt inom S – därför sköts beslutet fram

Moderaterna har varit splittrade i skolfrågan sedan dag ett. Efter folkomröstningen har oenigheten även spritt sig till Socialdemokraterna och det var S som sköt upp majoritetens diskussion sent i går kväll.

Annons:

Redan i går var det tänkt att majoriteten skulle ha bestämt hur man ska hantera folkomröstningen, som slutade med en jordskredsseger för oppositionen. Men beslutet sköts upp och ett nytt möte är inplanerat till onsdag kväll.

I kväll kan Dagens Vimmerby avslöja att beslutet sköts upp på Socialdemokraternas begäran. Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby är inte Socialdemokraterna överens om hur man ska hantera folkomröstningen och partiet kände att man behöver mer tid för att prata sig samman.

En majoritet inom Moderaterna ville, enligt uppgift, att majoriteten skulle bortse från folkomröstningen och verkställa sin redan beslutade budget med skolnedläggning.

Varit enade utåt sett

Moderaterna är inte heller överens, men har så inte varit under någon gång av skolprocessen. Fullmäktigeledamöterna Morgan Esping och Magnus Gustafsson har röstat emot partilinjen, Johan Blomberg har presenterat ett eget förslag och revisorn Bjarne Lynbech har varit öppet kritisk.

Utåt sett har Socialdemokraterna varit enade i skolfrågan såhär långt. Ingen person har öppet kritiserat varken det första eller det andra nedläggningsförslaget och alla fullmäktigeledamöter har röstat med partilinjen.

Dagens Vimmerby har sökt de båda kommunalråden, Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S). Vi har även sökt Socialdemokraternas gruppledare Kenneth Björklund och Moderaternas gruppledare Marie C Nicholson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt