Annons:

Lagt 16 miljoner på Fabriken sedan 2007 – snart töms fastigheten

Kommunen har spenderat 16 miljoner på Fabriken sedan 2007. Nu ska lokalerna tömmas. Foto: Vimmerby kommun

Lagt 16 miljoner på Fabriken sedan 2007 – snart töms fastigheten

Vimmerby kommun har lagt 16 miljoner på Fabriken sedan 2007. Snart ska verksamheten flyttas till A-huset – och kommunen kan behöva renovera Fabriken ännu en gång. Det är 800 kvadratmeter så beroende av vad man ska göra kostar det x antal kronor, säger fastighetschefen Rolf Johansson.

Annons:

I kultur- och fritidsnämndens beslut från november står det att tolv personer behöver en arbetsplats i den nya Kulturfabriken och att lokalerna ska byggas om till något mer likt en fritidsgård med kafé, replokaler och utrymmen för gruppverksamhet.

Hur mycket flytten kostar finns det ingen uppskattning om och det finns inte heller några medel avsatta till ombyggnationen i fastighetsenhetens budget.

– Det är om kultur- och fritidsförvaltningen har pengar avsatta i så fall. Vi har ingenting, säger fastighetschefen Rolf Johansson.

Fastigheten passade inte

Fastighetsenheten har haft två möten med kultur- och fritidsförvaltningen, men ännu inte kunnat ta fram någon kostnad för ombyggnationen.

– Så långt har vi inte kommit än. Vi försöker titta på vilka möjligheter som finns och jag tror att vi har en kostnad någon gång i april. Vi ska börja rita på det här nu och träffas snart igen.

Cirka 200 kvadratmeter behöver anpassas.

– Vi ska ta fram en första bild som vi sedan kan utgå ifrån, men det är inte en så stor yta jämfört med vad de har i dag.

Det finns inte heller någon uttalad plan för Fabriken, som kommunen köpte för 2,7 miljoner 2007 och renoverade för 13,4 miljoner 2009. Från början var det tänkt att göra om lokalerna till förskola, men barn- och utbildningsnämnden ansåg sedan att fastigheten inte passade.

– Den var inte lämplig för förskola och vi har inte pratat om något annat. Det är 800 kvadratmeter så beroende av vad man ska göra kostar det ex antal kronor. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt