Annons:

Förskolan kan dröja efter överklagandet

Nämndens ordförande Peter Karlsson (C) är inte orolig efter att detaljplanen överklagats. Foto: Jakob Karlsson

Förskolan kan dröja efter överklagandet

I somras berättade Dagens Vimmerby att grannar överklagat förslaget om ny detaljplan för förskolan i Nybble. Nu kommer förskolan försenas.
– Jag ser inte överklagandet som något hot mot att förskolan ska byggas, säger Peter Karlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons:

Förskolan ska rymma 120 barn och Centerpartiet har länge drivit att man vill se en förskola på den mycket omdebatterade tomten i Nybble. När Aleris avsåg att bygga ett vårdboende på platsen tyckte många närboende att en förskola var mer lämplig – likväl överklagades detaljplanen som är tänkt att tillåta en förskola på området.

De boende är frågande till antalet barn på förskolan, trafiksituationen och möjligheten att ta sig fram med större maskiner.

"Inte emot att det byggs"

Överklagandet kommer att försena byggnationen.

– Jag är stolt över att nya förskolan blir i Nybble, men tyvärr har det överklagats så det fördröjer processen lite. De vill ha en passage för trafiken och är oroliga över antal barn och infrastrukturen och tror att det blir trångt, berättar Karlsson. 

– De är inte emot att det byggs en förskola på området, utan det handlar om hur planen ser ut och jag har lovat att de ska få vara med i bygglovsprocessen, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Processen fortsätter

Först när detaljplanen vunnit laga kraft kan kommunen söka bygglov för förskolan.

– Processen fortsätter under tiden, men det blir en försening. Dessa ärenden brukar hanteras skyndsamt, men jag vet inte hur lång tid det tar, säger Peter Karlsson.

Kommunen har inga problem med tillgängligheten till förskolan i dag.

– Vi klarar oss ett tag till med de paviljonger vi har och det kommer inte bli kris och panik som det blev för några år sedan.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt