Annons:

Centerpartiet lägger locket på – ger ingen intervju i dag

Centerpartiet, med Peter Karlsson och Ingela Nilsson Nachtweij i spetsen, meddelar att inga kommentarer kommer att lämnas i dag. Foto: Linus Johansson

Centerpartiet lägger locket på – ger ingen intervju i dag

Det har varit en stormig dag i Vimmerbypolitiken. Centerpartiet, kommunens ledande parti, kommer inte lämna några kommentarer under onsdagen.
Det meddelar kommunalrådet i ett sms.

Annons:

Kommundirektören Carolina Leijonram är sjuskriven till följd av arbetsmiljöproblem och enligt Marie Nicholson (M), som är vald till vice ordförande i kommunstyrelsen, beror hennes sjukskrivning på Ingela Nilsson Nachtweijs (C) ledarskap. 

– Det är den tolkningen vi har gjort. Vi har fortsatt stort förtroende för Carolina, det har inte förändrats. Självklart spelar hennes sjukskrivning in i att vi tar det här steget. Vi kommer inte längre i de ansträningar vi har gjort och hon har inte tagit till sig av det vi och tjänstemännen sagt till henne. Det baserar vi på de uttalanden hon har gjort i media om att hon inte känner till några arbetsmiljöproblem. Det tyder på att hon inte har lyssnat och det är väldigt allvarligt, sa Marie Nicholson tidigare i dag.

Moderaterna går till hård attack mot kommunalrådet och säger att man är nära att kräva hennes avgång för att stanna kvar i samarbetet. Dessutom ser Nicholson själv en stor risk att allianssamarbetet brakar samman. 

Under onsdagen har vi vid upprepade tillfällen sökt företrädare för Centerpartiet utan resultat. Marcus Jonmyren, ordförande för Centerpartiet, meddelade via sms att han inte har mer att säga i dag än i går. Han hänvisade till Peter Karlsson, som dock inte har gått att nå. Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij skriver i ett sms i kväll att Centerpartiet kommer uttala sig först under torsdagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt