Annons:

Kommunalrådet om återremissen:

Kommunstyrelsens vice ordförande, Helen Nilsson (S), är stressad över beslutet om återremiss.

Kommunalrådet om återremissen: "Vi har inte all tid i världen"

Kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S) berättade i talarstolen att majoriteten ändrat sig gällande placering av paviljonger på Astrid Lindgrens skola under måndagen. Ändå lyckades hon inte övertyga oppositionen om att rösta igenom finansieringen. – Det känns som att de bara vill vara emot, säger hon.

Annons:

Efter votering blev det en minoritetsåterremiss för frågan om finansieringen av paviljongerna vid Astrid Lindgrens skola. Men debatten handlade inget om finansieringen – utan om vart paviljongerna ska stå på skolgården. 

Mitt under debatten angav kommunstyrelsens vice ordförande, Helen Nilsson (S), något som kan liknas vid det närmaste ett löfte någon kan komma. 

"Jag kan i stort sett lova att det inte kommer bli på fotbollsplanen, men så länge det inte är klubbat vill jag inte göra det. Men däremot ryker ett antal parkeringsplatser. Det kommer ta några minuter extra, men här råder barnens väl och ve i första hand", sade hon i talarstolen. 

"Ska bara vara emot"

Det räckte emellertid inte för oppositionen, som ändå yrkade på återremiss. Majoriteten fick bara med sig Vänsterpartiet och därmed blev det en minoritetsåterremiss av ärendet. Något som retade gallfeber på Helen Nilsson (S). 

– Vi har verkligen inte all tid i världen. Det har diskuterats om hur viktig fotbollsplanen är för barnen och den är viktig. Vi har under dagen diskuterat det här med samhällsbyggnadsavdelningen och barn- och utbildningsnämnden och försökt komma fram till den bästa möjliga lösningen. Då blev det en annan plats, säger hon till Dagens Vimmerby efter fullmäktigesammanträdet.

Där cykelparkeringen – och några parkeringsplatser för bilar – är i dag vill majoriteten placera paviljongerna. 

– Vi sa att om någon var emot det skulle de höra av sig, men ingen hörde av sig. Det är ett område mellan en av fotbollsplanerna och förskolan och där tyckte vi att det var lämpligt. Men då vänder oppositionen, då var det inte så viktigt med fotbollsplanen längre. Då var det plötsligt viktigare med parkeringsplatserna. 

Du menar att de bara vill vara emot för den sakens skull?

– I dagsläget känns det så. Att de vill vara emot bara för att vara emot. 

Känner sig stressad

Helen Nilsson känner sig stressad av återremissen, säger hon. 

– Vi måste få paviljongerna på plats och komma till skott. Jag blir stressad av att det ska ta en hel månad innan det här kommer upp igen. Det vi har fått från Miklós (Hatházi, samhällsbyggnadschef) är att vi måste bestämma oss. Det är många andra som vill ha paviljonger och jag är rädd att vi går miste om det här. Anledningen är att oppositionen vill veta var paviljongerna ska placeras innan vi tar finansieringen, men jag försökte säga att de inte behöver vara oroliga. Men det räckte tydligen inte.

Hur bråttom är det här?

– Enligt Birgitha (Sahlin, förvaltningschef) är det ju jättebråttom. Vi påtalade att det är det, men ändå förskjuts det ännu en gång. Det är tråkigt. 

När tror du att paviljongerna kan stå där?

– Bara vi får beslutet, så kan vi gå igång med arbetet. Det är tufft med lokaler och vi behöver få till den här lösningen. Jag ser den här lösningen vid cykelparkeringarna som en vettig lösning. 

Var ska cykelparkeringen bli istället?

– Det löser vi, cykelparkeringen blir inte något problem. Det kanske till och med får plats också. När det gäller bilparkeringarna försvinner ju dock några. Jag tror det rör sig om några stycken. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt