Annons:

Oppositionsrådet:

Helen Nilsson (S) blev inte överraskad över att Centerpartiet enades kring Jacob Käll.

Oppositionsrådet: "Kunde ha blivit väldigt komplicerat annars"

Nu står det klart. Det blir Jacob Käll som sannolikt väljs på måndagens fullmäktige. – Det kunde ha blivit väldigt komplicerat i morgon annars, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Centerpartiet blev, efter en del om och men, enat i frågan om vem som föreslås bli ny ordförande i kommunstyrelsen. Vid 20.30-tiden kom beskedet att Jacob Käll blir förslaget på måndagens kommunfullmäktige.

– Det var skönt för Centerpartiet att komma vidare, känner jag. Det här har tagit sin tid och varit en jobbig process, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Är du överraskad över utfallet?

– Nej, det är jag inte. Samtidigt har jag tänkt förut att det har varit helt klart och att de har kommit framåt, men så har de tagit några steg tillbaka. Så helt säker kunde jag inte vara. Men det hade blivit väldigt komplicerat i morgon annars. 

"Blir tryggare"

Helen Nilsson (S) tror att Käll nu kan väljas med bred marginal i morgon.

– Om Centerpartiet tycker så är det också bra att det blir så. Jag tänker att det kommer bli tryggare och stadigare för majoriteten, det har varit ostadigt där också senaste tiden. Det ska bli så skönt att kunna återgå till våra roller igen. Det har varit en lång tid där vi har fått jobba tajt och inte kommit framåt med varken majoritets- eller oppositionspolitik. Nu kommer vi tillbaka till så som det ska vara. 

Är det här ett avslut på det som har varit?

– Jag hoppas det för alla, både politiker och tjänstemän. Det här har tagit väldigt mycket fokus för många. Nu tror jag att det blir okej. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt