Annons:

Johanna Wyckman blir nytt regionråd för Liberalerna efter Pierre Edström. Foto: Pressbild

Ung kvinna nytt regionråd efter Edström: "Jätteglad och stolt"

Efter många år lämnar Pierre Edström regionpolitiken. Nu har Liberalerna utsett hans efterträdare. Det blir Johanna Wyckman, 23, som är nytt regionråd.

Annons:

För en tid sedan meddelade Pierre Edström att han lämnar regionpolitiken efter många år som aktiv. På onsdagskvällen valde Liberalernas förbundsstyrelsen i Kalmar län Johanna Wyckman till nytt regionråd.

Wyckman, som endast är 23 år gammal, bor i Oskarshamn och har ett flertal uppdrag inom både kommun- och regionpolitiken. Inom regionen är hon ledamot i regionfullmäktige, ersättare i regionstyrelsen och ledamot i den regionala utvecklingsnämnden samt personalutskottet. 

– Jag är jätteglad och stolt för att partiet har gett mig förtroendet att bli Liberalernas nya regionråd. Det är ett stort och viktigt uppdrag med ansvar för många tunga frågor. Jag kommer ägna den närmaste tiden åt att förbereda mig så mycket som möjligt för att kliva in i den nya rollen, säger Johanna Wyckman.

"Alltid haft ett driv"

Liberalerna var helt enigt i valet. 

– Regiongruppen var helt enig i sitt förslag till styrelsen. Johanna har ett brinnande samhällsengagemang och har, sin ungdom till trots, en politisk erfarenhet som kommer tjäna henne väl i uppdraget som regionråd, säger Johan Gustafsson, ordförande för Liberalerna Kalmar län.

Johanna Wyckman kommer överta samtliga Pierre Edströms uppdrag från den 1 mars 2020. Det formella valet sker på regionfullmäktige den 6 februari. Hennes ansvarsområden som regionråd blir folkhälsa, hållbarhet och psykiatri. Wyckman blir även ordförande i beredningen för hållbarhet ochfolkhälsa, ledamot i regionstyrelsen och dess arbetsutskott samt budgetberedning.

– Jag har alltid haft ett driv och en vilja att vara med och påverka samhällsutvecklingen, och det är en stor förmån att kunna få göra det på heltid. Jag tar väldigt allvarligt på det förtroendet vi har fått från våra väljare och jag kommer göra allt som står i min makt för att varje dag stå upp för de liberala värderingarna, säger Johanna Wyckman.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt