Annons:

FRÄN DEBATT OM FBSK:S OMKLÄDNINGSRUM

Det blir 500 000 kronor som Frödinge/Brantestads SK beviljas. Peter Högberg (S) ses på bilden. Foto: Jakob Karlsson

FRÄN DEBATT OM FBSK:S OMKLÄDNINGSRUM

Nu står det helt klart: FBSK får stöd på en halv miljon kronor för att bygga nya omklädningsrum. Men beslutet föranleddes av en frän debatt i kommunfullmäktige. – Jag är glad för att Centerpartiet inte styr kommunen längre, sa Peter Högberg (S).

Annons:

Kommunfullmäktige beviljade ett stöd på en halv miljon kronor i investeringsstöd till Frödinge/Brantestad SK. Förslaget stöttades av Socialdemokraterna och Moderaterna.

Centerpartiet yrkade på att i stället godkänna ett stöd på en miljon kronor – ett förslag som vållade en tuff debatt i fullmäktige.

– När det fungerade som det skulle så beviljade man bidraget och utgick från 30 procent på slutsumman.

Centern fick bifall från Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

– Jag tycker att vi ska satsa på ungdomarna och tror inte att man ansöker om mer pengar än man behöver. Varför kan man satsa på Ceos, men inte på Frödinge? Frödinge är en lika god förening som Vimmerby. Jag förstår inte varför ni inte kan hjälpa dom?

Avgjordes av votering

Peter Högberg (S) har arbetat med ärendet under flera år.

– Jag är glad att Centerpartiet inte längre styr Vimmerby kommun. Vi måste hålla i varenda enkrona, men här står Bo Svensson, ledande politiker i Centerpartiet, och säger att det får kosta vad det kostar och så får man 30 procent.

Bo Svensson (C):

– Jag trodde vi var överens. Jag vill inte slösa en enda krona, jag säger bara att det finns beslut om att man ska få bidrag till investeringarna. Man har sagt att man ska få pengar och när allt är färdigt så hittar man på något annat. Det här är en hedersfråga.

– Precis och vi lämnar dem inte i sticket. Vi har informerat dem om att det inte blir en hel miljon och det har varit en diskussion om ännu mindre än en halv miljon kronor. Jag står för min heder mot Frödinge, men vi har också ett ansvar mot övriga skattebetalare, sa Högberg.

Voteringen slutade 29-15 till majoritetens fördel. Centerpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna reserverade sig. Stödet ska finansieras av flyktingmiljonerna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt