Annons:

Ja från KF till Vimarhems planer – Nilsson (S) kritisk mot benämning

Helen Nilsson var undrande kring en benämning. Foto: Simon Henriksson

Ja från KF till Vimarhems planer – Nilsson (S) kritisk mot benämning

Kommunfullmäktige hade inget att invända mot Vimarhem AB:s planer på nyproduktion av bostäder vid Uven 7. Däremot var Helen Nilsson kritisk till en formulering.
– Vad menas med ”i samråd med Bevara Vimmerby”? frågade hon.

Annons:

Vimarhem ska bebygga den centrala tomten Uven i Vimmerby och det ska bli 32 lägenheter i ett trevåningshus. 

Vimarhem fick under måndagens kommunfullmäktige ett positivt besked från kommunens högsta politiska församling. Fullmäktige gav Vimarhem i uppdrag att utreda en uppskrivning av sitt bestånd och om möjligt ska den genomföras motsvarande den nedskrivning som kommer att behövas av det bokförda värdet på Uven 7. 

– Det finns helt klart ett behov av lägenheter i centrala Vimmerby. Det vittnar uthyrningen hos Vimarhem om, så det här är ett mycket bra förslag. Vi har haft samråd med såväl Bevara Vimmerby som grannarna, säger Magnus Danlid, ordförande för Vimarhem.

"Passionerat intresse"

Men en formulering fick Helen Nilsson (S) att haja till. Det handlade om att ”Byggnadernas yttre bör utformas i samråd med Bevara Vimmerby”. 

– Jag har en kort fråga. I samråd med Bevara Vimmerby står det. Vad menas med det? 

Magnus Danlid:

– Vi fick det från kommunstyrelsen och vi tolkar det som att vi har redovisat våra funderingar. Det är inte tolkat som en remiss, men som en dialog.

Marie Nicholson (M) begärde också ordet och gick upp i talarstolen.

– Majoritetens önskemål är att det här ska passa in i den bebyggelse vi har. Vimarhem har också det önskemålet och Bevara Vimmerby är en förening med ett passionerat intresse. Då är det bra att ha ett samråd och Vimarhem har tolkat det rätt. 

"Ville veta vad de tänker"

Efter kommunfullmäktige utvecklade Helen Nilsson sin frågeställning.

– Jag ville veta vad de tänker när man har ett bostadsbolag som ska bygga och väljer benämningen ”i samråd med Bevara Vimmerby”. Är det bara för syns skull? Eller kan de påverka något i bygget? Jag är lite intresserad. Hur mycket fick de vara med och säga? Jag undrar vad samråd i det här sammanhanget innebär.

Vad tyckte du om de svar du fick?

– Det var inte särskilt bra svar. Vad kom upp? Pratade de om fasaden? Vad har Bevara Vimmerby för ingångar? Jag tror inte att Vimarhem tänker bygga fult, men de har vissa restriktioner. Jag vet hur Bevara Vimmerby ser på just det här fallet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt