Annons:

Högbergs attack:

Peter Högberg går hårt åt Centerpartiet i ett blogginlägg. Foto: Simon Henriksson

Högbergs attack: "Centern saknar ryggrad"

Centerpartiet och Vänsterpartiet var hårda i sin kritik mot majoriteten och i synnerhet Peter Högberg (S). I dag ger Högberg tillbaka med stark medicin på sin blogg. "Centern i Vimmerby har ingen politisk linje eller ryggrad. De skriker högt, men kan sedan inte ge svar på frågor om hur de vill se lösningar", skriver socialdemokraten.

Annons:

I blogginlägget som publicerats nu på morgonen går Peter Högberg (S) hårt åt Centerpartiet efter tisdagens kommunstyrelse. I två attsatser hade Centerpartiet och Vänsterpartiet två yrkanden. Den ena gällde att partierna ville se ett avtal mellan Vimmerby IF och Vimmerby kommun innan säsongsstart 2017. Annars vill Centerpartiet att anläggningen stängs tills ett avtal tas fram. 

På sin blogg skriver Peter Högberg: "Avtalsfrågan med Vimmerby IF gäller de grönytor som de vill arrendera av kommunen och vilken kostnad kommunen ska ta och vem som ska sköta underhållet. En gammal segsliten diskussion som alla vill ha ett slut på. Tyvärr så lade jag ner Kultur- och fritidsnämnden där frågan var nära ett avslut och det har därför blivit ett glapp i förhandlingen. Nu har nya förhandlingar inletts. Så det Centern menar är att om inte detta avtal blir klart kommer konstgräset vara stängt för alla lag som idag tränar och spelar match där. Hur den logiken och rättvisan ser ut kunde de inte svara på under tisdagens kommunstyrelse. Svaret jag fick om det gällde alla klubbar, var att det var en förhandlingsfråga om vi var beredda att bifalla deras att-sats…". 

"Ingen ryggrad"

Högberg (S) fortsätter sedan att gå hårt åt oppositionspartiet Centerpartiet. 

"Centern i Vimmerby har ingen politisk linje eller ryggrad. De skriker högt, men kan sedan inte ge svar på frågor om hur de vill se lösningar. ”Vad tycker du”, är ett återkommande svar från centerledningen. Centern har gått från ett parti som ledde kommunen till ett parti som blir ledda av vindpustar som skickar partiet än dit och än dit. Ingen egenlinje, ingen egen vilja. Ett parti som det är svårt att göra överenskommelser med", skriver han. 

– Det som står i bloggen är det jag har att säga, säger Peter Högberg (S) till Dagens Vimmerby. 

Du skriver att Centerpartiet saknar politisk linje och ryggrad. Vad menar du med det?

– Det är vad jag har skrivit i bloggen och jag ger ingen mer kommentar. 

Ingela Nilsson Nachtweij (C) avböjde att kommentera Peter Högbergs (S) blogginlägg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt