Annons:

Öppnar för att ändra sig om Tuna förskola –

Kanske kommer inte förskolan i Tuna att hamna i den nuvarande skolan. Bilden föreställer Tuna skola. Foto: Vimmerby kommun

Öppnar för att ändra sig om Tuna förskola – "Känns inte bra"

Majoritetens förslag har varit att bygga in Tuna förskola på andra våningen av Tuna skola. Men nu kanske man backar från det. – Det känns inte bra att lägga en förskola på andra våningen, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Förslaget från majoriteten har varit att bygga om Tuna skola. Kostnaden för det beräknas landa på fyra miljoner kronor. Ombyggnationen ska göra att förskolan i Tuna ska placeras på övervåningen av skolan. 

Men nu börjar majoriteten eventuellt att backa från det. 

– Det pågår diskussioner om att titta på andra alternativ än att flytta in i skolan. Det känns inte bra att lägga en förskola på den andra våningen. Det är trevligare att ha det på markplan, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

I stället är ett alternativ som lyftes fram av boende i Tuna redan i våras aktuellt. Det är att flytta in förskolan i Solgläntan, där äldre bor i Tuna. 

– Oppositionen ville lägga till en att-sats om att den ska ligga på markplan, men vi enades om att det i beslutsförslaget ska vara så att vi ser över en förläggning på Solgläntan. BUN tittar på det också och det är inget säkert, utan det beror på vad vi landar i, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Vad skulle det innebära i kostnad i stället?

– Det skulle säkert bli en skillnad och det tittar man på från Vimarhems sida och den insatsen gör Vimarhem i sådana fall, säger Peterson (M). 

350 000 kronor är avsatt i investeringsbudgeten för projekteringen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt