Annons:

Lokala bowlinglagens resa till Stockholm ställs in:

Vimmerby BK och Team Gamleby kommer inte till Stockholm i morgon. Sammandraget mot AIK och Matteus-Pojkarna ställs in på grund av coronaläget. Foto: MostPhotos

Lokala bowlinglagens resa till Stockholm ställs in: "Gjort det i samförstånd"

Vimmerby BK och Team Gamleby får inte kasta bowlingklot i Stockholm i helgen. Sammandraget ställs in på grund av det rådande pandemiläget.
– Vi har i samförstånd med de andra lagen valt att skjuta på sammandraget på framtiden, säger Tobias Asklöf i Vimmerby BK. 

Annons:

Senast Vimmerby BK och Team Gamleby spelade match i bowlingsallsvenskan var sista helgen i november. 

Tanken var att de lokala bowlinglagen skulle ha mött AIK och Matteus-Pojkarna under helgens omstart i Stockholm men sammandraget ställs in på grund av den ökade smittspridningen. VBK har för stunden inga coronafall i truppen. 

– Vi har skjutit sammandraget på framtiden och har gjort det i samförstånd med de andra lagen. Det är coronaläget och den höga smittspridningen som ligger till grund för beslutet. Vad jag förstår det som så har AIK flera utländska spelare som saknar covidpass och hallen som vi ska spela i Stockholm ställer krav på vaccinpass på spelare, säger Tobias Asklöf. 

"Fattat ett gemensamt beslut"

Fyra lag med minst åtta spelare i varje lag skulle i detta fall ha samlats i samma hall på lördagen. Asklöf tycker att det är klokt att skjuta upp sammandraget. 

– AIK initierade det och vi har fattat ett gemensamt beslut. I dessa tider är det inte så bra att resa till Stockholm, spela sammandrag och träffa tre andra lag. Det är högst troligt att sammandraget spelas i mars, det siktar vi på. Vi ska höras av framöver. 

Nästa helgs planerade bortaresa till Mariestad och Karlskoga ligger kvar som planerat för VBK.

– Då rör det sig om singelmatcher. Vi får se vad som händer och hur allt utvecklar sig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt