Annons:

Här är Gamlebys drag i jakten på seger i derbyreturen mot VBK

Vimmerby BK får klara sig utan Frida Sethsson i dagens derby mot Gamleby. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Gamlebys drag i jakten på seger i derbyreturen mot VBK

Team Gamleby och Vimmerby BK är i behov av poäng. I dag möts lagen i säsongens andra derbyfight. 
– Känslan är att det kommer bli en jämn match, säger Tobias Asklöf i Vimmerby BK.

Annons:

Både Vimmerby och Gamleby kämpar på den nedre halvan av allsvenskan och behöver få in poäng på kontot. Elfteplacerade VBK har spelat fyra matcher fler än 13:e placerade Gamleby och ligger även fyra poäng före i tabellen. 

I eftermiddag kommer ett av lagen jubla då Gamleby gästas av Vimmerby. 

– Det känns som att det inte väger över åt något håll. Visst, de har hemmaplansfördel men vi har gått bra på slutet och ha ren bra trend. Gamleby har gått lite tyngre även om de vann en jämn match senast, säger VBK:s Tobias Asklöf. 

"Blir en annan typ av spel"

När Gamleby slog BK Nobel med 11–9 förra helgen spelades matchen på en kort profil – och nu väljer Gamleby att byta profil. 

– De vet om att vi är bra på en kort profil samtidigt som de är bra på en lång profil. Det blir en annan typ av spel på en lång profil. Jag tror att det blir en jämn match, säger Asklöf. 

VBK saknar både Robin Stefansson och Frida Sethsson i dagens derby. I gengäld får de tillbaka Isac Wall. Hampus Thorstensson är uppsatt som spelare nummer nio.

– Både Robin och Frida har varit väldigt bra på sistone. Isac kommer in och har i tidigare matcher varit bra på långa profiler. Han har varit het på träningarna.

Längre oljeprofil

Gamleby har många uppskjutna matcher att ta igen och spelar tre matcher denna helg: Vimmerby hemma i dag samt Mariestad och Nobel borta i morgon. 

– Matchen mot Vimmerby kommer bli tuff. Fördelen är väl att vi har hemmaplan, annars är vi rätt så jämlika spelmässigt. Förhoppningsvis blir det full pott denna helg, säger Jakob Karlsson och fortsätter: 

– Vi kommer använda oss av en oljeprofil som är lite längre. Vimmerby spelar gärna kortare profiler och längre ut på kanten. Vi vill skapa lite annorlunda spel för dem som de inte är vana vid. 

Joackim Andersson, poängbäst med 826 poäng senast, är inte tillgänglig mot VBK. 

– I övrigt är det samma lag som förra helgen. 13-årige Ringo Kåhlman har kommit som en solstråle och utvecklats fort på slutet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt