Annons:

Vilken makalös saga – Isac har gått från Korpen till elitseriekval på ett halvår: ”Det är sjukt”

Isac Wall var med och förde Vimmerby BK till elitseriekval. 23-åringne har gjort en makalös resa det sista halvåret. Foto: Linus Johansson

Vilken makalös saga – Isac har gått från Korpen till elitseriekval på ett halvår: ”Det är sjukt”

Isac Wall, 23, har gjort en makalös resa det senaste halvåret. Efter många års spel i Korpen var han i går med och förde Vimmerby BK till elitseriekval.
– Det är otroligt, jag kan inte förstå det, säger Isac Wall.

Annons:

Tobias Asklöf, Frida Sethsson, Peter Thorstensson, Peter Svensson och många VBK-spelare därtill är spelare vi är vana att se i bowlinghallen i Vimmerby när det vankas allsvenska matcher. Isac Wall, då? Nej, inte särskilt många visste nog vad han var kapabel till på bowlingbanorna innan den här säsongen.

”Det är otroligt”

Men sedan i höstas har Isac Wall gjort en makalös resa. Från Korpen till Allsvenskan. I går var han näst bäst i det VBK som besegrade överlägsna serieledaren AIK och blev klart för kval till Elitserien.

– Det är sjukt. Vi spelade verkligen som ett lag. Alltså, jag kan inte förstå att vi ska spela elitseriekval, säger Isac Wall.

Och du har gåt från Korpen till elitseriekval på ett halvår?

– Ja, ungefär så, skrattar Isac Wall. Jag var inte ens med från starten av den här säsongen. Men jag kände att jag nog har det där lilla extra för att kunna ta det ett steg längre och att jag kan lära mig saker. Det har gått framåt väldigt fort.

Hur har du lyckats ta klivet så snabbt?

– Jag vet inte... Det är otroligt, jättekul.

Går framåt hela tiden

När han först kom in i oktober var det ändå med viss tvekan.

– Jag kände att nej, jag platsar inte här. Sen började jag i farmarlaget och visade upp ett bra spel där som gjorde att jag fick chansen i A-laget. Jag gjorde det bra där också och sen har de inte släppt ut mig från laget.

För en tid sedan slog Isac Wall makalösa 1 059 poäng på fyra serier i en allsvensk match. I går, mot AIK, slog han 915 och var med det näst bäst i Vimmerby BK. Bara Jonny Sandberg med 998 var bättre. Även Albin Sandberg och Tobias Asklöf tog sig över 900 poäng.

– Jag började ganska okoncentrerat och fick tänka tillbaka lite på hur jag har gjort tidigare. Sen fick jag till det i andra- och tredjeserien.

Isac Wall kommer nu att fortsätta satsa hårt för att utvecklas ytterligare.

– Jag känner att jag går framåt hela tiden. Det finns mycket mer att plocka fram och jag kommer att satsa på bowling till 110 procent framöver.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt