Annons:

Seger för Vimmerbysonens lag: ”Gjorde vad vi skulle”

Vimmerbybördige Mathias Sjöström flankeras av Anders Henriksson och Isabelle Edman efter seger i lagtävlingen Allsvenskan i Rottne. Foto: Patrik Hjortskull

Seger för Vimmerbysonens lag: ”Gjorde vad vi skulle”

Fem matcher och lika många segrar. Linköpings skytteförenings lag vann Allsvenskan i tio meter och en av skyttarna i segerlaget var Vimmerbybördige Mathias Sjöström.
– I och med att det är en annorlunda och rolig tävlingsform så var det en kul seger att ta med det gänget, säger 25-årige Mathias Sjöström.

Annons:

När det kommer till Allsvenskan i lag så handlar det om en lagtävling med tre skyttar i varje lag. 

Linköpingslaget med Mathias Sjöström, Anders Henriksson och Isabelle Edman sköt förra helgen final i Rottne utanför Växjö tillsammans med nio andra tremannalag från Sverige. 

De tio finallagen delades upp med fem lag i två grupper och vinnaren i respektive grupp sköt om guldet och tvåorna om bronset.

Sjöströms lag vann alla matcher i grundomgången och avancerade till guldmatchen. 

– Det var en stabil laginsats i gruppspelet, alla gjorde vad de skulle. Redan på förhand visste vi att premiärmatchen var den tuffaste matchen, det var där det skulle avgöras om vilket lag som skulle gå till final, säger Mathias Sjöström. 

Tuff premiärmatch

De vann premiärmatchen med 15–9 efter stabilt skytte och hade därefter en behaglig resa genom resten av gruppspelet med tre raka segrar (21–3, 22–2 och 22–2). 

– I grundomgången skjuter man tio skott och den som vinner på de tio skotten får två poäng. Man skjuter fyra sådana tioskottsmatcher så varje skytt slåss om åtta poäng och det blir 24 poäng per match, förklarar Sjöström. 

I finalen mot Skånelaget Vellinge såg reglerna annorlunda ut då man bara sköt 20 skott och vinnaren efter varje enskilt skott fick två poäng. 

– Här var det tajt eftersom vi var lite förhandsfavoriter. Det märktes att vi hade press på oss då både Anders (Henriksson) och jag underpresterade mot vad vi skulle. Anders förlorade sin match med 18–22, jag spelade lika (20–20) och Isabelle vann med 26–14, vilket gav totalseger med 64–56, säger Sjöström.

"Gjorde vad vi skulle"

Linköpingslagets målsättning var att vinna tävlingen och de fick vända hem med fem segrar efter en lyckad helg.  

– Vi gjorde vad vi skulle och målet var att komma dit och vinna. Det låter kanske inte så ödmjukt men det var målet. Det satt hårt inne. Första matchen och finalen var tajta matcher och det var en påfrestande helg när man skjuter på två dagar. I grundomgången behövde man hela tiden ladda om mentalt för varje serie.  I och med att det är en annorlunda och rolig tävlingsform så var det en kul seger att ta med det gänget. Vi visste på förhand att vi hade ett bra lag med potential att vinna. Vi skötte våra prestationer, det var kul att vi klarade av det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt