Annons:

  • Här är vinnarna i första lagpadeltävlingen i Vimmerby

    Madeleine Carlsson och Frida Sethsson vann damernas A-klass i ICA Supermarkets lagamericano i PadelFours padelhall i Vimmerby. Foto: PadelFour

  • Här är vinnarna i första lagpadeltävlingen i Vimmerby

    Johan Carlsson och Stefan Lind tog hem segern i herrarnas A-klass. Foto: PadelFour

Här är vinnarna i första lagpadeltävlingen i Vimmerby

PadelFour Vimmerby har arrangerat sin första lagpadeltävling med gott resultat. Tolv klasser med totalt 120 spelare avgjordes över fredag och lördag. 

Annons:

Det var den första lagpadeltävlingen som genomfördes med spelformen americano i padelhallen i Vimmerby, vilket innebär att fem lag deltar och ett lag står över varje omgång. Det går ut på att plocka så många gem som möjligt. 

Totalt var det tolv klasser, fördelat på fyra dam- och åtta herrgrupper, som tävlade under helgen med grupper på fredagen och lördagen. 

"Skulle ha varit sista tävlingen 2020"

I den högsta herrklassen tog Johan Carlsson och Stefan Lind hem segern och i den bästa damklassen blev Frida Sethsson och Madeleine Carlsson vinnare. 

– Det var en rolig spelform, lite annorlunda om man jämför med en individuell americanotävling. Det som var extra roligt var att flera grupper avgjordes i sista omgången. Det var väldigt positivt och de flesta deltagarna var glada hela tiden. Lagpadeltävlingen skulle ha varit sista tävlingen 2020 men den har skjutits upp flera gånger så det blev istället första tävlingen för detta år, säger Mathias Westerling och fortsätter:

– Vi körde många tävlingar individuellt 2020 och ville avsluta med en lagtävling. När pandemin tog fart igen förra hösten fick vi skjuta på det. Vi har inte haft någon padeltävling sedan november 2020.  

Med tanke på att flera spelare spelade dubbelt i helgen var det runt 100 unika spelare som deltog vid helgens lagpadeltävling. 

– Vi ska ha en individuell americanotävling i augusti och får därefter göra en utvärdering med deltagarna. Det är trevliga och roliga spelformer så jag kan säga att lagamericano kommer komma tillbaka. 

Fakta

Här är vinnarna från helgens lagpadeltävling i Vimmerby:

Herr A: Johan Carlsson och Stefan Lind

Herr B: Johan Klavins och Jonas Lindblad

Herr B: Jens Carlsson och Alexander Hoffsten

Herr B: Jens Carlsson och Richard Gustavsson

Herr C: Nicklas Cederlöv och Anreas Grahm

Herr C: Peter Åhlander och Joakim Jonsson

Herr C: Niklas Karlsson och Joakim Rampeltin

Herr D: Ronny Davidsson och Mattias Svensson

Dam A: Frida Sethsson och Madeleine Carlsson

Dam B: Annika Linder och Nina Hjelmland

Dam C: Emma Karlsson och Anna Kronstrand

Dam D: Emma Karlsson och Rebecca Krantz

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt