Annons:

Ricky om valet att lämna DSK för moderklubben: ”Rätt läge att knyta ihop säcken”

Ricky Gustafsson berättar om valet att lämna Djursdala SK för moderklubben Gullringens GoIF. Foto: Ossian Mathiasson

Ricky om valet att lämna DSK för moderklubben: ”Rätt läge att knyta ihop säcken”

Ricky Gustafsson återvänder till moderklubben Gullringens GoIF efter en säsong i Södra Vi IF och fem säsonger i Djursdala SK. 
– Jag tycker att det är dags att vända hem till min moderklubb, säger han. 

Annons:

Sist Ricky Gustafsson spelade i moderklubben Gullringens GoIF var säsongen 2015 då gulsvart åkte ur division 3 och bröt den finfina sviten med 34 år i förbundsserierna. Han spelade därefter med Södra Vi IF i ett år innan han gick till Djursdala SK som han har tillhört under de fem senaste säsongerna. 

På tisdagskvällen kom nyheten att Ricky Gustafsson, lagkaptenen som var med och förde upp DSK från femman till fyran i höstas, går till moderklubben Gullringens GoIF i samma division. 

– Jag gör det för att det är min moderklubb och nu när det blir samma serie så känns det som att det är dags. Jag börjar komma upp i åren så det känns som rätt läge att knyta ihop säcken med att spela mina sista säsonger där nu när de ändå ska spela i samma serie som Djursdala, säger Ricky Gustafsson. 

Hur känns det att lämna DSK efter så många år och med uppflyttningen färskt i minnet?

– Det känns såklart tråkigt på ett sätt, jag har trivts otroligt bra där ute. Det är en väldigt fin och bra förening med bra människor runt omkring, inte minst Göran (Svensson). När jag kom dit spelade vi i sexan så jag har varit med om två uppflyttningar. Nu när de flesta har valt att spela vidare så känns det ändå okej att lämna för att få spela i Gullringen, säger Gustafsson. 

Har det funnits intresse från andra föreningar i trakten?

– Jag har nog aldrig fått så många förfrågningar som den här säsongen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt