Annons:

Ricky välkomnar sina forna lagkamrater till Gullemon:

Gullringsanfallaren Ricky Gustafsson ställs mot sina tidigare lagkamrater i Djursdala SK i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Ricky välkomnar sina forna lagkamrater till Gullemon: "Vi ska ta tag i taktpinnen"

Uppflyttning till division 4 med Djursdala SK. Då sa lagkaptenen Ricky Gustafsson tack och adjö och försvann till Gullringens GoIF. 
I kväll ställs han mot sina forna lagkamrater på Gullemon. 
– Klart att det blir speciellt då jag känner alla i laget, säger Ricky Gustafsson. 

Annons:

33-årige forwarden Ricky Gustafsson har ett långt förflutet i klubben på Dalavallen och bar kaptensbindeln när Djursdala SK vann division 5 nordöstra och tog klivet upp i division 4 i höstas. 

Inför säsongen lämnade han DSK för moderklubben och seriekonkurrenten Gullringens GoIF. I kväll ställs han för första gången sedan skiftet mot sina tidigare lagkamrater. 

– Det är alltid roligt med derby. Klart att det blir speciellt för mig när jag har spelat i DSK i fem säsonger och var kapten där förra året. Jag känner alla i laget och det är inte så många som har försvunnit sedan förra året. Synd att Dzenan (Hrnic) fick rött kort senast, det hade varit kul att möta honom, säger Ricky Gustafsson. 

"Steppat upp vårt spel"

Han ångrar inte sitt val att lämna Djursdala till förmån för Gullringen. 

– Det kändes givet när jag fick frågan från Gullringen. Jag fyller 34 år i höst och vet inte hur många år till jag spelar. Vi har bra träningsnärvaro och ett roligt spelsätt där vi verkligen försöker spela fotboll, säger Gustafsson. 

Gullringen kommer med ett gott självförtroende till derbyt efter tre raka vinster och står på lika många poäng, tio till antalet, som Djursdala. 

– Vi har steppat upp vårt spel och blivit tyngre framåt sedan vi gick över till 4–4–2. Vi skapar mer än vad vi gjorde när vi spelade med en forward. Vi har alla spelartyper som behövs för att ha ett fungerande lag. Vi gick över till 4–4–2 mot Malmbäck och Karlo (Goranci) klev upp bredvid mig i anfallet och det gav bra utdelning direkt. 

Hur är det att bilda anfallspar med en så pass skicklig spelare?

– Det är enkelt, man får anpassa sig och det tycker jag att jag gör ganska bra. Jag har blivit lite mer djupledsgående än vad jag kanske har varit tidigare. Det har jag ingenting emot. 

Tre mål på fyra matcher

Han har den här säsongen noterats för tre mål på de fyra matcherna som han har medverkat i. 

– Det är godkänt med tre mål på fyra matcher. Jag har varit involverad i spelet och gjort det jag är bra på med att spela enkelt och använda få tillslag. Sedan finns det såklart mer att ta av. 

Vad kan man som åskådare förvänta sig för matchbild?

– Jag vet inte vad de kommer med för lag men jag antar att de kommer med det bästa. Hemma på Gullemon ska vi ta tag i taktpinnen och jag tänker mig att de sjunker lite lägre och låter oss ha bollen. Vi har tryckt på i de senaste matcherna och det har gett bra utdelning så det kommer vi nog fortsätta med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt