Annons:

  • Båda stod på noll poäng – SVIF fick jubla i derbykampen

    Södra Vi IF jublar över 1-0 mot Storebro IF i derbymötet. Foto: Simon Henriksson

  • Båda stod på noll poäng – SVIF fick jubla i derbykampen

    Viktor Ström och Robin Hammar i en tuff duell.

  • Båda stod på noll poäng – SVIF fick jubla i derbykampen

    Fredrik Ströberg gjorde en bra match mellan stolparna.

Båda stod på noll poäng – SVIF fick jubla i derbykampen

Både Södra Vi IF och Storebro IF stod överraskande på noll poäng inför årets första derby i division 5. SVIF spräckte nollan i poängkolumnen när man vann med 1-0 hemma på Ulfveskog.
– Fruktansvärt skönt, säger hemmatränaren Patrik Nilsson.

Annons:

Södra Vi IF har tillhört toppen av division 5 i flera år. Det förväntar sig alla att laget ska göra även i år. Men säsongsstarten har varit tung med två raka nederlag.

I fredagskvällens speciella derbymatch mot Storebro IF kom dock det stora trendbrottet.

– Fruktansvärt skönt att vinna. Den här matchen är ganska lik de andra matcherna tycker jag. Vi skapar tillräckligt i de andra matcherna också, men det gäller ju att göra mål. Vi har förtvivlat svårt att göra mål och har några jättelägen. När vi bara gör ett så räcker det med en träff från en av deras spelare så har vi inte tre poäng, säger SVIF-tränaren Patrik Nilsson.

Matchens enda mål var också ett självmål. Viktor Ström försökte ta bort bollen, men lyckades istället att sätta den i en båge över Fredrik Ströberg. Målet föll i mitten av den första halvleken.

– Klart att det blir extra tungt mål, men grabbarna ska ha all heder för att de försöker. De försöker påverka resultatet hela vägen och visar bra moral. Det ska de ha plus för, säger Storebros tränare Peter Magnusson, som har ett flertal år i just Södra Vi bakom sig.

"Värda minst en poäng"

Storebro jagade en kvittering mot slutet, men det öppnade förstås också upp för lägen bakåt.

– Storebro trycker ned oss ganska ordentligt på slutet, men samtidigt får vi jättelägen när vi kontrar. Vi måste få ketchupeffekt för att det ska lyfta ordentligt och vinna en match med 3-0 eller 4-1. Storebro är starka och jobbiga, och "Todden" (Torbjörn Allvin) har sina varianter. En höll verkligen på att gå hem, säger Patrik Nilsson, som dock tyckte att hans lag var värda segern:

– Chansmässigt var det inget snack. Pratar vi klara chanser kan det lika gärna bli 4-0. Annars är det jämnt och mycket kamp. Nu får vi förhoppningsvis lite lugn och ro av det här och kan jobba framåt. Jag hade mått mycket bättre om vi gjort tre, men det är klart jag är nöjd och att det är en lättnad när vi vinner.

Peter Magnusson ansåg att resultatet var orättvist.

– Vi är värda minst en poäng. Så är det. Vi ska ha med oss minst en poäng, men vi kan bara påverka resultatet själva genom att göra mål.

Storebro, som saknade flera tongivande spelare, hade en boll i stolpen och det var det närmaste man kom kvittering.

– Vi tryckte på ordentligt, men då kunde Södra Vi kontra mycket på oss också.

Bäst i Södra Vi var Albin Gustafsson, men ingen föll ur ramen. Hos Storebro får alla plus för första halvlek, men Fredrik Ströberg var bra matchen igenom och Arbnor Mataj var glimtvis mycket bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt