Drömstart för Södra Vi - Frejd blev tremålsskytt

Filip Frejd gjorde tre mål i premiären. Foto: Linus Johansson

Södra Vi IF fick en pangstart på division sex. Bortamatchen mot Hammarsgärde BK vanns med 5-1 - och Filip Frejd blev tremålsskytt.
– Jag är nöjd. Premiär och tre poäng, det går inte att begära mer, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

SVIF:s insats i den första halvleken stack ut och laget ledde med 3-0 i halvtid.

– I den första halvleken var det riktigt bra fotboll från vår sida. Vi kunde ha gjort tre-fyra mål till samtidigt som Hammarsgärde inte hade ett enda skott på mål, säger Peter Magnusson.

Den andra halvleken fick ett mer premiärlikt utseende, men Södra Vi kunde enkelt spela hem tre poäng i årets första seriematch. 4-0 kom i mitten av halvleken och även om Hammarsgärde reducerade på straff var det aldrig något snack.

Filip Frejd stack ut genom att göra tre av bortalagets mål. Även Ossian Mathiasson och Arvid Karlsson blev målskyttar.

Samtliga spelare i SVIF ska ha beröm för en bra första halvlek. Genomgående över 90 minuter var Elias Hallingfors bäst i bortalaget.