Annons:

Seriefinal för Vimmerby - då är nyckelspelaren tillbaka

Hanna Ericsson är tillbaka när Vimmerby spelar seriefinal. Foto: Linus Johansson

Seriefinal för Vimmerby - då är nyckelspelaren tillbaka

På söndag vankas det seriefinal i division två för Vimmerby IF:s damlag. Då kommer Smedby AIS, med sju raka segrar, till Skobes Arena.
– Det är skönt att ha hemmaplansfördel, där är vi starka, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Redan efter de sju inledande omgångarna har division två-serien delat upp sig. Allt talar för att det är Smedby, Tranås/Torpa, Vimmerby, Tinnis och Linköping Kenty som kommer att göra upp om seriesegern.

Smedby toppar serien med full pott, 21 poäng, efter sju matcher. Vimmerby har bara förlorat en match och är tre poäng bakom. Tranås/Torpa har sprängt sig in mellan de båda lagen i tabellen, men har en match mer spelad.

Bra värdemätare

VIF har klart bättre målskillnad än övriga lag i toppen och vid seger på söndag tar laget över serieledningen.

– Det blir en otroligt rolig match och en bra värdemätare. Det är ett bra lag vi ska möta på söndag så det gäller att steppa upp, säger Daniel Ohlsson.

Tror du att Smedby kommer att vara det bästa laget ni mött i år?

– Svårt att säga, jag har inte full koll på dem, men vet att de har två bra forwards. Det kommer nog att bli en intressant matchbild där inget av lagen kommer att vilja sälja sig.

Mer ansvar i defensiven

Vimmerby har alltså vunnit sex av sina sju matcher så här långt och har en målskillnad på imponerande 32-3. Ändå är känslan att laget inte har presterat på topp.

– Det är en styrka att inte vara 100 procent och ändå göra mycket mål och inte släppa till i stort sett några chanser. Jämfört med förra året tar vi mycket mer ansvar i det defensiva spelet nu, säger Daniel Ohlsson.

Hur går tankarna inför söndagens seriefinal?

– Jag kommer inte att lägga fokus på deras spel utan det är vårt eget spel som gäller. I grund och botten handlar det om att tro på sitt eget spel. Sen måste vi ta jobbet och hitta kombinationer i offensiven. Det skulle vara härligt att ta en trea och få visa vilket bra lag vi är.

Bättre kontinuitet

Ett plus för Vimmerby är att man får tillbaka nyckelspelaren och innermittfältaren Hanna Ericsson till matchen mot Smedby. Värt att notera är att VIF har tvingats till väldigt få ändringar i startelvan i inledningen av säsongen.

– Vi har fått mycket bättre kontinuitet än förra året. Det ger en trygghet och är också en stor anledning till att vi är med så bra, säger Daniel Ohlsson.

Fakta

Vimmerbys lag i seriefinalen:

Målvakt: Kristina Rödin.

Backlinje: Moa Thorstensson, Nathalie Milton, Malin Söderlund, Emilia Nilsson.

Mittfält: Maria Anspach, Hanna Ericsson, Emilia Rosenqvist, Matilda Strömdahl.

Anfall: Nathalie Johansson, Anna Karlsson.

Bänk: Alice Fröjd, Hilda Ingvarsson, Greta Koponen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt