Annons:

  • Gullringen rasade ihop totalt – fem avstängda i måstematchen

    Patrik Wärnehall var en av tre i Gullringslägret som fick syna det röda kortet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Gullringen rasade ihop totalt – fem avstängda i måstematchen

    Ola Lindblom fick rött kort från avbytarbänken.

  • Gullringen rasade ihop totalt – fem avstängda i måstematchen

    Nu är Ola Lindblom avstängd mot Tranås FF.

  • Gullringen rasade ihop totalt – fem avstängda i måstematchen

    Patrik Wärnehall får lämna området och i bakgrunden ses resultatet som innebär att VIF fick fira seriesegern.

Gullringen rasade ihop totalt – fem avstängda i måstematchen

Gullringens GoIF tappade 2-0 och föll igenom totalt i derbyt mot Vimmerby IF. Hela fem spelare blev avstängda och det mentala raset var fullständigt ogenomtänkt.
– Vi tappar kontrollen och det är för dåligt av oss, säger spelande tränaren Karlo Goranci. 

Annons:

Vimmerby IF fick fira seriesegern på Gullemon. Men det var inte det som störde Karlo Goranci mest. Snarare att hans lag föll igenom helt mentalt under slutkvarten och drog på sig avstängning efter avstängning.

Först fick Albin Gustafsson två snabba gula kort och därefter drog Alexander Swartz, Karlo Goranci och Ricky Gustafsson på sig gula kort ute på planen som innebär att samtliga tre är avstängda mot Tranås FF.

Inte nog med det så blev både Ola Lindblom och Patrik Wärnehall utvisade från avbytarbänken. Totalt fem nyckelspelare är alltså avstängda i måstematchen mot Tranås nästa vecka.

– Oavsett om man tappar kontrollen eller inte... Det är nästa vecka som den viktigaste matchen är för oss. Känslorna svallar över ibland och det går inte att kontrollera. Vid sidan ska man aldrig ta kort men nu blir det så, säger spelande tränaren Karlo Goranci. 

Nu har ni fem nyckelspelare avstängda. Vad säger du om att ni försätter er i den här situationen?

– Vi har satt oss i det själva, så är det. Ingen hade gult kort tills situationen med Ricky (Gustafsson) precis före deras mål. Därefter fick alla andra kort. Vi tappar kontrollen, men det är dåligt av oss. Sista tio spelas det ingen fotboll och det är för dåligt av oss. Vi får göra det bästa av situationen och har fortfarande övertaget, säger Karlo Goranci.

"Kommer hit med krav-sms"

Situationen med Ricky Gustafsson var precis före VIF:s 2-1-mål. Domaren valde att fria i en situation där Gullringslägret ville ha frispark. I minst åtta av tio tillfällen blåser sannolikt en domare där.

– Det är en solklar frispark till Ricky där. Spelaren har ingen chans på bollen och hoppar rakt in i ryggen på Ricky. Hur man än vrider på det, så är det inte sant att han inte tar den. Det är en solklar frispark som han har blåst för hela matchen. Det var absolut för mycket klagomål från oss, men det får aldrig påverka. Brorsson (Anton) får en drömträff och att vi inte får en frispark där triggar igång oss. Vi tappar kontrollen och de får 2-2 också. 

Karlo Goranci var inte nådig i sin kritik mot domaren Simon Butros.

– Han (Simon Butros) kommer hit med krav-sms till Adam (Åstrand, lagledare) och vill ha eskort in till planen för säkerhets skull eftersom det är derby. Han vill döma högre upp visst, men det här är inte Allsvenskan.

"Bara tomhet just nu"

Gullringen såg ut att ha full kontroll på matchen efter Jesper Wärnehalls 2-0-mål och Vimmerby tilläts inte skapa särskilt mycket. Just där och då talade ingenting för att VIF skulle få fira seriesegern redan på Gullemon.

Men fotboll är fotboll. Anton Brorsson fick på sitt livs träff och satte 2-1 och av bara farten, med elva mot tio, satte Joakim Storm avgörande 2-2. 

– Det är bara tomhet nu. Jag skiter i om de firar, det gör mig inget, men vi har matchen. Vi gör 1-0 efter fint spel och sedan har jag ett kanonläge. Herregud, det var dåligt av mig. Sedan har Vimmerby en tiominutersperiod där de får tryck, men Petter (Gustafsson) gör några fina räddningar. I början av andra har vi några chanser innan vi får 2-0 och därefter har vi allt under kontroll. Och som jag sa, sista tio minuterna blir det ingen fotboll som spelas. Jag tycker vi ska vinna den här matchen, men de får momentum efter 2-1. 

Ola Lindblom tvingades också utgå för Gullringen och efter det tappade hemmalaget också matchen.

– Han fick ont någonstans och det blir en effekt överallt. Vi har en bra trupp, men ingen kan ersätta mig och Ola. Det är oerhört tungt det här och domaren har en stor roll för vad som händer i matchen. 

Huvuddomaren Simon Butros ville inte kommentera Gullringens uttalanden efter matchen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt