Annons:

  • Vild glädje när VIF fixade uppflyttning på Gullemon:

    Vimmerby IF hämtade upp 0–2 till 2–2 mot Gullringens GoIF och fick fira seriesegern på Gullemon. Nästa säsong spelar Vimmerby i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

  • Vild glädje när VIF fixade uppflyttning på Gullemon:

    Vimmerby skriker ut sin glädje efter att ha fixat den poäng som krävdes för avancemang till division 3. Anton Brorsson och Joakim Storm gjorde 2–1 respektive 2–2. Foto: Ossian Mathiasson

Vild glädje när VIF fixade uppflyttning på Gullemon: "Bästa jag har varit med om"

Vimmerby IF är tillbaka på förbundsnivå och spelar i division 3 nästa säsong. Seriesegern och avancemanget säkrades efter att ha hämtat upp 0–2 till 2–2 i derbyt mot Gullringen.

– Det är det bästa jag har varit med om, säger Joakim Storm, forwarden som satte 2–2. 

Annons:

När Gullringsmittfältaren Jesper Wärnehall skickade in 2–0 efter timmens spel talade det mesta för att de skulle sätta stopp för Vimmerbys uppflyttningsfirande på Gullemon. 

Det såg Vimmerby till att ändra på. 

VIF-mittfältaren Anton Brorsson fick strax utanför straffområdet på en kalasträff som gick rakt upp i krysset med kvarten kvar att spela och tände gästernas hopp om en poäng som skulle betyda avancemang till division 3.

– Bollen kom ut perfekt så jag la upp den och sköt. Skönt att den sitter där den ska för en gångs skull, säger Anton Brorsson om sitt drömmål. 

"Vilken otroligt härlig känsla"

Kort därpå, i matchminut 78, kom även 2–2. Ludwig Strömboms långboll gick fram till Joakim Storm. Skyttekungen fick bollen på låret, vräkte sig fram och lyckades få bollen att gå i en båge över utrusande Gullringsmålvakten Petter Gustafsson. Vilda glädjescener bröt ut i det ena hörnet. 

– Om målet mot Tranås var skönt så var det här målet ännu skönare. Vilken otroligt härlig känsla, säger Joakim Storm. 

Vad säger du om målet?

– Mitt mål är lite turligt. Bollen gick så fort och studsade upp på mitt lår och jag kastade mig fram och träffade bollen precis innan Petter (Gustafsson) kom ut, säger Storm. 

Vimmerby höll emot och fixade den poäng som krävdes för att ta klivet upp i division 3 igen. Den treåriga division 4-sejouren är över och VIF är tillbaka på förbundsnivå.  

– Jag har aldrig gått upp i en serie tidigare så det är det bästa jag har varit med om. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag trodde att matchen var körd när de gjorde 2–0. Antons 2–1-mål är en riktig fullträff och sedan gjorde de (Gullringen) bort sig med flera gula och röda kort, säger han. 

"Gjort resan tillsammans"

Han var en av många lyckliga VIF-spelare efter avancemanget och gläds över att moderklubben är tillbaka i division 3. 

– Jag tror att klubben behövde de här åren i division 4 och vi går en ljus framtid till mötes. Det har sett riktigt bra ut i år. Vi har tappat fyra poäng på 20 matcher, säger Storm.

Hur var det att avgöra på Gullemon?

– Det är klart att det var ännu mer speciellt. Nästa vecka är det söndagsmatch och det hade inte varit lika skönt att fira då. 

Hur ska ni fira avancemanget?

– Jag vet inte om det blir endagars eller tvådagars, det får vi se. 

Anton Brorsson var med sitt vackra 2–1-mål en av hjältarna när VIF tog sig tillbaka till division 3. 

– Det är så jäkla roligt. Det är vad klubben har pratat om sedan jag kom dit förra året och det är kul att vi kan genomföra det. Vi har gjort den här resan tillsammans och det är en fantastisk känsla att säkra seriesegern med två omgångar kvar att spela. Det här ska vi fira i kväll, säger Anton Brorsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt