Annons:

Thuressons derbyminnen väcktes till liv: ”Folk står och grisar utanför plan”

Rickard Thuresson gratuleras av forna lagkamraterna Christoffer Lätt och Oskar Nilsson efter Vimmerby IF:s uppflyttning till division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Thuressons derbyminnen väcktes till liv: ”Folk står och grisar utanför plan”

Rickard Thuresson har varit med om upp- och nedflyttningar med Vimmerby IF. I kväll var han med och spelade tillbaka VIF till division 3.
– Det är jätteskönt, säger Rickard Thuresson.

Annons:

Vimmerby IF var i brygga vid underläge med 0–2 efter 60 minuters spel och Gullringen var på god väg att skjuta Vimmerbys seriesegerfirande på framtiden. 

VIF-veteranen Rickard Thuresson var inte speciellt orolig trots tvåmålsunderläget.

– Jag kände att det fanns alla möjligheter, speciellt när Ola (Lindblom) gick ut. Det syns tydligt hur viktig han är för dem, säger Rickard Thuresson. 

Med dryga kvarten kvar att spela fick Gullringen problem. Mittbacksgiganten Ola Lindblom utgick skadad och kort därpå tände Anton Brorsson VIF:s hopp med ett drömskott i krysset. 

– Jag vet inte vad som hände med Brorsson. Det var snyggt och alla stod och undrade vad som hände, säger Thuresson om 2–1-målet och skrattar. 

"Samma spelare som håller på"

Näst intil direkt efter reduceringen åkte Gullringsbacken Albin Gustafsson på sitt andra gula kort och blev utvisad. En minut senare kom även kvitteringen då Joakim Storm visade att han är en måltjuv. Han fångade upp en boll i straffområdet och chippade den över Gullringens utrusande målvakt Petter Gustafsson. 

– Vi kämpar på, trycker ner dem och får rättvist in 2–2 när vi trycker på. Petter (Gustafsson) gör en jättebra match, säger Thuresson. 

En förhållandevis tillknäppt match tände till flera gånger, framför allt mot slutet då Gullringen tappade humöret och drog på sig ett gäng gula och röda kort. De har i nästa veckas toppmatch mot Tranås FF fem nyckelspelare avstängda. 

– Det de gör på slutet är så onödigt, de har ändå chansen att ta kvalplatsen. Nu har de fem spelare avstängda mot Tranås. 

Hur ser du på Gullringens mentala ras?

– Man vet ju hur det är, det är samma spelare som håller på, tyvärr. Jag tycker att det är synd. Det hade varit kul att få upp dem också då derbymatcherna är roliga.

"Står och grisar utanför plan"

För första gången sedan 2009 möttes Gullringen och Vimmerby på Gullemon i seriesammanhang och Thuressons tidigare derbyminnen väcktes till liv i rivalmötet. 

– Det är roligt att det är lite gammal derbykaraktär. Folk står och grisar utanför plan, skriker och beter sig halvt galna. 

Hur ska du fira uppflyttningen?

– Jag har lovat att gå ut med smågrabbarna i dag så jag får väl göra det. 

Att Vimmerby är tillbaka i division 3 betyder mycket för Thuresson, som har aviserat att han inte följer med klubben upp i seriesystemet. 

– Det känns som ett värdigt avslut för min egen del. 

Är det till hundra procent bestämt att du ska lägga av?

– Jag är inte skadad, det är tiden som inte räcker till. Vi får se, men det lutar väl åt det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt