Annons:

Lundin återvänder till Vimmerby IF: ”Jag vill ställa upp”

Johan Lundin och Sebastian Svensson kommer att spela tillsammans igen - åtminstone fram till sommaruppehållet. Foto: Simon Henriksson

Lundin återvänder till Vimmerby IF: ”Jag vill ställa upp”

Vimmerby IF har startat säsongen knackigt. Dessutom finns en handfull spelare på frånvarolistan inför helgens hemmamatch mot Asarum. Nu kallar VIF ”hem” Johan Lundin från Västerviks FF.
– Jag känner att jag vill ställa upp för Vimmerby, säger Johan Lundin.

Annons:

Efter att ha spelat för Vimmerby i ett tiotal säsonger valde Johan Lundin att trappa ned till i år och skrev istället på för Västerviks FF i division fyra. Men redan nu är Lundin tillbaka i Vimmerby.

”JC” (Johan Carlsson, VIF-tränare) ringde i förrgår och kollade läget och frågade hur jag ställde mig till att vara med och stötta upp nu när det fattas lite folk. Han kände att det kunde vara bra att få in en ny röst eftersom det gått lite knackigt, säger Johan Lundin.

”Känner ansvar”

Uppgörelsen gäller fram till uppehållet, vilket innebär att Lundin kommer att finnas tillgänglig för VIF-spel i fem matcher.

Var det ett solklart val?

– Det var det inte. Jag känner ju ansvar gentemot VFF så klart. Men jag pratade med tränaren där och han tyckte att jag skulle gå på magkänslan. Jag känner att jag vill ställa upp för Vimmerby, men inte till vilket pris som helst. Hade Västervik sagt nej hade det inte blivit något.

Johan Lundin kommer att finnas med i matchtruppen redan på lördag och mycket talar förstås för att han kommer att starta. Inte minst då VIF saknar backtrion Jonathan Fält-Öhr, Ted Åström Åberg och Jaafar Mohammed.

Kan det bli så att du stannar i Vimmerby hela säsongen?

Nej, det blir till uppehållet, det har vi bestämt. Jag har ändå trappat ned.

"Kvalité i laget"

Johan Lundin är inte orolig över att han ska klara av division två-spel redan till helgen.

Jag har ju hållit igång och tränat och spelat med Västervik. Jag vet ju att jag håller i division två. Ge mig några träningar så kommer jag nog igång, säger Johan Lundin, som tränade med VIF redan på onsdagskvällen.

Är du förvånad över att det har gått så dåligt för VIF?

Jag har inte hunnit se någon match i år, men vet ju att det är en svår serie de spelar i. Sen har det försvunnit ett antal spelare och en del nya har tillkommit. Det tar ett tag att spela ihop ett lag. Men det finns absolut kvalité i laget för att ligga högre upp i tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt