Annons:

Fyramålsskytten lämnar klartecken för fortsättning:

Marcus Oskarsson Johansson var snabb med att hämta bollen efter att ha satt 4–0 på straff. Gullringen vann inte med tillräckligt många mål för att roffa åt sig kvalplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Fyramålsskytten lämnar klartecken för fortsättning: "Vill vara med på resan"

7–0-segern hemma mot Örserums IK räckte inte till kval för Gullringens GoIF. Fyramålsskytten Marcus Oskarsson Johansson "MOJ" har bestämt sig för att spela vidare i gulsvart. 
– Jag vill vara med på den här resan och ta upp Gullringen i division 3, säger han. 

Annons:

Gullringen var tvungna att lägga i alla offensiva växlar de hade hemma mot Örserums IK för att kunna nå kvalplatsen till division 3. 

De ledde med 4–0 i halvtid, gjorde tre snabba mål i början av andra halvlek och hade bud på fler mål. Det blev seger med 7–0 men det hjälpte in då Tranås FF vann med 4–2 mot Stensjöns IF och kom tvåa tack vare bättre målskillnad. 

Marcus Oskarsson Johansson hade en bra dag på jobbet och satte 3–0, 4–0, 5–0 och 6–0. Det blev totalt tio mål från hans sida i Gullringen i år. 

– Det är inte ofta jag gör fyra mål. Jag kunde nog ha gjort fem-sex mål, men fyra mål får duga, säger Marcus Oskarsson Johansson. 

"Tappade det mot Vimmerby"

Gullringen skapade många kvalificerade lägen över 90 minuter och 7–0 var i underkant. 

– Vi vinner, men gör inte tillräckligt många mål. Det är så man får se det. Det är samtidigt inte den här matchen som gör att vi förlorar kvalplatsen. Vi gör allt vi kan och har spelat bra hela säsongen så man kan inte titta tillbaka och vara missnöjd ändå, säger Marcus Oskarsson Johansson. 

Gullringen hade under stora delar av höstsäsongen kvalplatsen i egna händer. Avstängningarna som de drog på sig mot Vimmerby gjorde att de satte sig i en svår sits inför toppmötet mot Tranås. Ett mångt och mycket oerfaret Gullringen föll med 1–5 då och tappade greppet om kvalplatsen.  

– Vi tappade det mot Vimmerby och släppte in för många mål mot Tranås. Det är det som gör att vi missar kval. Vi har en tunn trupp och alla som var på planen mot Tranås gjorde ett fantastiskt jobb. Jag ser inget negativt med den här säsongen då vi har spelat bra. Ibland har man flytet och nu hade vi inte det. Vi får kämpa vidare och gå för det nästa år istället. 

Fortsätter i Gullringen

Han har bestämt sig för att spela vidare i Gullringen.

– Ja, jag stannar. Jag vill vara med på den här resan och ta upp Gullringen i division 3.

Han gläds över att han är tillbaka på planen efter den allvarliga knäskada som han ådrog sig för flera år sedan. 

– Det känns helt underbart att vara tillbaka på planen och att jag har kämpat mig tillbaka. Det här var min comebacksäsong. Nu har jag spelat fotboll en hel säsong och det är första gången på fyra år. Kroppen känns jättebra. Jag hade problem med benhinnorna i början av säsongen och fick ont i knät på grund av konstgräset men här ute på naturgräset har det rullat på riktigt bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt