Annons:

Johan "JC" Carlsson är klar som huvudtränare i Vimmerby IF nästa säsong. Det meddelade klubben på en presskonferens tidigare idag. Foto: Dick Johansson

"JC" om nästa säsong: "Har potential att sluta topp-fem"

Idag skrev Johan ”JC” Carlsson på ett nytt kontrakt som huvudtränare i Vimmerby IF. Beslutet var självklart. – Det var inga tveksamheter. Jag ser det som hedrande och nu vill jag sätta igång och bygga vidare på en godkänd höstsäsong, säger en förvantsfulld Vimmerby-tränare.

Annons:

Johan "JC" Carlsson anlitades inför årets säsong som en del av Vimmerby IF herrlags ledarstabspussel. Nästa säsong tar ”JC” ännu större plats och bli uttalad huvudtränare för A-laget. Det meddelade VIF på en presskonferens idag. Kontraktet kommer skrivas på ett plus ett år. Redan i höstas tog ”JC” ett större ansvar i ledarkonstellationen.

– Vi märkte efter våren att det kanske behövs någon som har huvudansvaret, så jag tog väl den biten. Det har fungerat bra de sista två månaderna, så jag har väl gjort något rätt, skrattar Johan och fortsätter:

– Samtidigt har jag haft lite svårt att rätta mig efter andra. Jag ville gärna ta besluten, så det här har växt fram.

”Division två är rätt nivå”

Johan ser utvecklingspotential både spelar- och lagmässigt i truppen.

– Den här truppen är för bra för att sluta åtta i division två. Topp fem känns mer rimligt. Det finns potential. Vi har talangfulla unga spelare som kan bli bra.

– Samtidigt är division två rätt nivå för oss. Det är svårt att konkurrera med större städer, så vår ambition är att hålla oss kvar där vi är nu, fyller Stefan Bragsjö i. Sportsligt är det en kamp, men vi kämpar även mot samhällsutvecklingen.

Vill vara tydlig

Man ska komma ihåg att Johan fortfarande är relativt grön som tränare. Han vet dock redan vad han vill förbättra.

– Jag ska vara tydlig och bestämd. Börjar man vela eller låter osäker, så lyser det igenom. Om saker och ting är genomtänkta och tydliga är det sällan några problem, säger han.

Att redan nu ha klart med huvudtränare ger VIF arbetsro. Hur det blir med övriga ledare runt laget är fortfarande osäkert.

– Vi kommer fortsätta dela upp arbetet kring laget på flera personer, men Johan kommer att ha huvudansvaret. Han har en vinnarskalle och brinner för det här. Han är en del i vår långsiktiga plan, helt klart, säger Stefan Bragsjö.

Hur blir det med övriga tränare från årets stab?

– Vi är inte riktigt där än. Johan var det viktigaste spåret. Resten kommer lösa sig efter hand.

Spelar kvar i Storebro

Johan kommer parallellt med tränarkarriären i VIF fortsätta som spelare i moderklubben Storebro IF, men tar ett steg tillbaka när det gäller tränarbiten där.

– Nu när jag fått ta ett större ansvar i Vimmerby, så känner jag att jag inte kan sitta på två stolar. Jag är kvar i föreningen, men jag kommer inte ingå i tränarlösningen i Storebro nästa säsong, säger "JC".

Man brukar säga att andra året är svårast för nykomlingar. Tiden får utvisa om det blir samma sak för Johans tränarkarriär i VIF.

– Jag är verkligen förväntansfull. Jag har så mycket tankar och idéer. Jag vill dra igång redan nu!

Dick Johansson

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt