Annons:

Bragsjö: ”Ledarstaben gör det jättebra”

Vimmerby IF:s Stefan Bragsjö har fullt förtroende för ledarstaben. Foto: Linus Johansson

Bragsjö: ”Ledarstaben gör det jättebra”

I går gjorde Vimmerby IF klart med Ted Åström Åberg för resten av säsongen. Några fler förändringar är inte på gång för det krisande laget. – Vi är väldigt nöjda med det vi har, säger styrelsens Stefan Bragsjö.

Annons:

Efter en utmärkt start har Vimmerby IF fallit som en sten i tabellen. Laget har elva matcher i seriespelet utan seger och kvalstrecket kommer allt närmare. I går bröts Ted Åström Åbergs utlåning till IFK Tuna som en direkt följd av tabelläget.

– Det var inte svårt att övertala honom. Situationen har uppkommit eftersom vi jagar poäng och Ted vill bidra. Han har gjort det bra och har en snabbhet och ett jävlaranamma som jag hoppas smittar av sig, säger Stefan Bragsjö.

”Måste ta saker på allvar”

Några fler förändringar i truppen är inte aktuellt enligt Bragsjö.

– Inte vad jag vet. Vi är väldigt nöjda med det vi har. Nu handlar det om att rensa undan alla grubblerier och göra det ordentligt. I matcherna mot Linköping och Oskarshamn är de hetare än oss och det har vi inte råd med. Då är det omöjligt att vinna fotbollsmatcher. Det handlar inte om taktik nu, utan om att vi bestämmer oss tillsammans.

Hur ser du på situationen?

– Vi har satt oss i det här själva och det är dags att inse att vi måste ta saker på allvar. Det gör vi inte genom att leta fel, det gör vi genom att knyta näven.

Varför har det blivit så här?

– Det är många saker som påverkar, men mestadels handlar det om att det varit mycket rotation i laget. Man underskattar motståndet när man tror sig ha råd med avstängningar och röda kort. Vi har fått snurra runt på centrala positioner på grund av avstängningar och det håller inte.

Vad krävs för att ni ska agera ytterligare?

– Vi tror på det vi har och vi har inga sådana planer. Vi tror att gruppen har det i sig.

”Det har de alltid haft”

Bragsjö är nöjd med ledarstabens prestation.

– Alla ledare gör det jättebra. De har en noggrannhet som genomsyrat allting, de tänker långsiktigt och jag vet att spelartruppen har varit väldigt nöjd med de delarna. Det handlar väldigt mycket om psykologi nu och det är dags att sätta ned foten som grupp.

Har ledarstaben fullt förtroende?

– Det har de alltid haft och det har de fortfarande.

Ser du något scenario som innebär att ni gör förändringar på ledarsidan?

– Inte från vårt håll.

Kan det vara aktuellt att förstärka ledarstaben?

– Det är inget vi diskuterar och inget som jag ser som nödvändigt.

Har ni haft någon dialog med Tommy Svensson Pöder?

– Nej, ingenting. Vi hoppar och tror att vi har ett långsiktigt alternativ och vi måste sätta det här i ett större perspektiv. Jag är jättenöjd med de ledarna vi har.

Är du orolig?

– Det här är inget att vara orolig över. Orolig kan man vara över sjukdomar, det här är fotboll och idrott och det är inte värt att vara orolig över. Däremot ska vi knyta näven och göra det vi kan påverka mycket bättre. Då räcker det långt.

Vad skulle det betyda för klubben om A-laget åkte ur?

– Det är väldigt svårt att ta sig upp igen, men det här är en liten del av en jättebra förening så vi skulle hämta oss ur det också. Vi skulle se till att vi hamnade på rätt nivå illa kvickt.

Ted mittback i kväll

I kväll spelar Vimmerby IF cupmatch mot Kalmar AIK. Laget ser ut enligt följande:

Gustav Johansson – Simon Larsson, Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Magnus Eriksson – Ludvig Lundqvist, Alexander Jonsson, Allan Zizinga, Gustavo Borges – Jimmy Svensson, Karlo Goranci.

Ersättare: Karl-Viktor Söderquist, Jonatan Fält Öhr, Oskar Stejdahl, Markus Ahl, Jacob Johansson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt