Annons:

  • Tränarens pik inför derbyt:

    Gullringens spelande tränare Ola Lindblom har inga särskilda derbykänslor. "Jag vet knappt vem någon är", säger han. Foto: Arkivbild

  • Tränarens pik inför derbyt:

    Sebasthian Svensson vill att hans HFK står upp bättre än i träningsmatchen. Foto: Arkivbild

Tränarens pik inför derbyt: "Vet knappt vem någon är"

Hultsfreds FK och Gullringens GoIF har haft många heta duster genom historien. Men hur hett är kvällens derby?
– Det känns inte jättespeciellt. Jag vet knappt vem någon är, säger Gullringens spelande tränare Ola Lindblom.

Annons:

Vid flera tillfällen tittade storpublik på när Gullringens GoIF och Hultsfreds FK gjorde upp i division 3 för många år sedan. Nu har lagen inte mötts särskilt ofta den senaste tioårsperioden, men på fredagskvällen är det dags för derby igen. 

HFK tar emot Gullringen hemma på Knektavallen, men varken hemmatränaren Sebasthian Svensson eller Gullringens dito Ola Lindblom har så mycket derbykänsla dagen före avspark.

– För killarna är det inte så mycket derby. Det är inte så många som har någon koppling till Gullringen. Det är väl den närmaste matchen geografiskt sett tillsammans med Höreda och det är klart att det är mer derbykänsla mot Gullringen än mot Höreda. För mig personligen är det ju ett derby och det lär bli ganska mycket publik. Det kan skapa en annan känsla, säger Sebasthian Svensson.

Själv har han varit med och mött Gullringen flera gånger i seriesammanhang.

– När jag kom upp i A-laget för snart 20 år sedan var det heta matcher. Sedan har man hamnat i olika serier flera gånger, men klart att det finns en viss anspänning. Jag har god kontakt med Ola och i Gullringen är det väl han och Tom Polder jag har en relation till. Det är alltid roligt att vinna över Ola förstås. 

"Inte jättespeciellt"

Gullringens spelande tränare Ola Lindblom har inga särskilda derbykänslor inför mötet med Hultsfred. 

– Nej, det känns inte jättespeciellt. Jag vet knappt vem någon är. Förra året var det mer derbykänsla mot Vimmerby och Djursdala där man spelat med hälften av spelarna i deras lag. I Hultsfred är det nog bara "Basse" (Sebasthian Svensson) som jag har en relation till. Mot Vimmerby och Djursdala var det lite extra, men jag vill ha extra varje match och se den energin i match efter match.

I försäsongsmötet mellan de två lagen hettade det dock till ordentligt. HFK:s anfallsess Diego Nicolas Toribio Urrutia, även kallad "Keko", fick rött kort efter en situation och blev också avstängd. 

– Jag vet inte om det spelar någon roll för den här matchen, säger Lindblom.

"Basse" menar att det gäller att vara disciplinerad. 

– Både Ola och Alex (Swartz) har varit med ett tag och vet vilka knep som går att använda. Jag säger inte att det är fel, för jag var själv inte världens snällaste varken verbalt eller fysiskt. Det är en del av spelet och jag räknar kallt med samma race från dem i den här matchen. Det är upp till den som blir utsatt att hantera det. De lär leta situationer att dra fördel av för att få våra spelare ur balans. 

"Ska vara bollförande"

Hultsfreds FK har inlett nykomlingssejouren i division 4 med tre poäng av nio möjliga. Gullringens GoIF har vunnit sin enda seriematch hittills.

– Min förväntningar är att vi ska vara bollförande. Gör vi det vi ska så ska vi vinna den här matchen. Jag hoppas att vi vågar spela som mot Malmbäck i premiären, säger Ola Lindblom.

Sebasthian Svensson anser också att pressen ligger på gästerna. 

– Gullringen har en högre målsättning än vad vi har. Det ska spelas om det i 90 minuter, men i träningsmatchen var Gullringen klart spelförande. Vi hoppas stå upp bättre nu än vi gjorde då och vi tror på storpublik, så vi vill stå upp bättre än mot Malmbäck. 

I HFK utgår Filip Lagergren på grund av sjukdom. In i truppen kommer Oscar Karlsson och Tobias Nilsson. Gullringen saknar med säkerhet Anton Palmér. Däremot är både Jesper Wärnehall och Sebastian Swartz. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt