Annons:

VIF-spelaren har kastat gipset: ”Stått bredvid tillräckligt länge”

Jonathan Fält-Öhr närmar sig en comeback i Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

VIF-spelaren har kastat gipset: ”Stått bredvid tillräckligt länge”

Sex veckor i gips är över sedan en tid tillbaka. Nu kan Vimmerbyspelaren Jonathan Fält-Öhr snart göra en efterlängtad comeback.
– Jag vill försöka vara igång och träna med boll nästa vecka, men det kanske är lite väl långsökt, säger Jonathan Fält-Öhr.

Annons:

Det var i slutet av maj som Jonathan Fält-Öhr skadade sin vänstra fot illa i samband med en matchuppvärmning.

– Jag fastnade i gräset och hörde hur det knakade till i foten, sa Jonathan Fält-Öhr då.

Joggar bredvid

Vid ett besök på Västerviks sjukhus visade det sig att det handlade om ett benbrott och Fält-Öhr tvingades bära gips i sex veckor. För ett par veckor sedan åkte gipset av och den gångna veckan började han träna så smått.

– Jag har joggat bredvid när grabbarna har tränat och så kör jag rehab med hopprep. Däremot har jag inte snörat på mig fotbollsskorna än, men jag hoppas att det blir snart. Det känns bättre för varje dag som går.

”Vill bara spela”

VIF-spelaren säger att han känner lite smärta ibland, men att det inte är så farligt.

– Det känns fortfarande lite, men det är väl inte så konstigt. När jag blev av med gipset kände läkaren på foten och han tror att det har läkt ihop fint, säger Jonathan Fält-Öhr.

Hur har den här tiden varit?

– Det har varit segt. Jag vill bara spela. Jag har varit skadad en hel del och har stått bredvid tillräckligt mycket.

”Skön känsla”

I nuläget vågar han inte säga när det kan bli matchcomeback.

– Jag vill försöka vara igång och träna med boll nästa vecka, men det kanske är lite väl långsökt. Gör det ont så är det bättre att vänta lite.

Hur är formen?

– Det är klart att jag har tappat konditionen lite. Men nu när jag kan springa igen är det bara att jobba upp flåset igen. Jag ska köra hårt med konditionsbiten den här veckan. När jag väl börjar träna med boll ska jag vara fot for fight, säger Jonathan Fält-Öhr.

Hur ser du på höstsäsongen för Vimmerbys del?

– Jag tycker att det känns bra, vi har en jäkla skön känsla i laget. Det var väldigt viktigt att vi vann den sista matchen innan uppehållet. Nu har vi två viktiga matcher framför oss mot Lindsdal och Nybro. Det skulle smaka bra med sex poäng där.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt