Annons:

Gullringen föll klart i förväntade toppmötet:

Tranås fick jubla i det förväntade toppmötet mot Gullringen. Foto: Simon Henriksson

Gullringen föll klart i förväntade toppmötet: "Saknade energi"

Gullringens GoIF och Tranås FF väntas slåss om topplaceringarna i division 4. Då tog Tranås en klar seger på Gullemon.
– Vi saknade energi från start, säger spelande tränaren Ola Lindblom efter 1-5-förlusten.

Annons:

Tranås fick en drömstart på det förväntade toppmötet och tog ledningen redan efter åtta minuter. Gullringen inledde dessutom svagt och kom inte alls upp i nivå.

– Vi saknade energi från start och Tranås kommer ut och sköljer över oss. Vi slår bort bollar och det brukar vi aldrig göra. Vi brukar också alltid vara där och göra jobbet, säger spelande tränaren Ola Lindblom. 

Mer och mer tog sig hemmalaget in i matchen. Albin Gustafsson utjämnade till 1-1 och Gullringen hade därefter en rätt bra period. Ändå var det Tranås som kontrade in 2-1 mot slutet av halvleken.

– Det blev bättre och vi tog oss in i matchen. Det är ju inte så att Tranås skapar tio miljoner chanser på oss heller. De har sina mål, annars är deras chanser rätt lätträknade.

Jagade kvittering

Sin allra bästa period i matchen hade Gullringen sedan första tio i andra halvlek. Ett kvitteringsmål hängde då i luften. 

– Det hade varit kul att se vad som hänt om vi fått in 2-2 där. Vi får lite bättre tag i dem där och alla är påkopplade och vi har energin vi saknade i början av första. 

Men det kom aldrig något kvitteringsmål. Istället kunde Tranås göra 3-1 och fylla på med både 4-1 och 5-1 mot slutet.

– Vi går för det till viss del, men så hänger vi lite med huvudena och är inte 100 procent påslagna. Det var något som inte stämde i den här matchen. Tranås är bättre än oss den här dagen, men är vi påkopplade skulle vi definitivt kunnat göra match av det. Vi får spela lite annorlunda med. Vi vill rulla upp på mitten och sedan ut på kanterna, men de stänger ned oss.

Första poängtappet

1-5-torsken var Gullringens första poängtapp den här säsongen.

– Visst är det tungt, men det är vad det är och det är bara tre poäng. Vi har börjat serien bra och sådana här plumpar kommer alltid. Alla var besvikna över att vi inte är där riktigt när de kommer in i omklädningsrummet.

Själv fick Ola Lindblom kliva av med en känning i baksidan.

– Jag har haft lite problem hela våren och den spökar. Det brukar släppa när jag kommer igång, men i dag blev det bara värre. 

Felix Johansson fick beröm för sitt inhopp och även Alexander Swartz och Melker Johansson plussades. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt