Annons:

Gullringen nollat i nyckelmatchen – släppte två sista kvarten

Patrik Wärnehall fick se Gullringen förlora en jämn match mot IK Vista.

Gullringen nollat i nyckelmatchen – släppte två sista kvarten

Viktig match borta mot serietvåan IK Vista. Då blev Gullringens GoIF nollat i en mycket jämn tillställning.

– En typisk oavgjord match. 0-0 eller 1-1 hade speglat matchbilden bättre, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter 2-0-förlusten.

Annons:

För att haka på i den absoluta toppstriden i division fyra hade Gullringen behövt en seger i dag. Så blev det inte och nu är gulsvart, som i skrivande stund är femma i tabellen, åtta poäng bakom tabelltvåan IK Vista. Då ska nämnas att Gullringen har två matcher färre spelade än dagens motståndare.

Hur ser du på tabelläget?

– Vi är sugna på att vinna de två matcherna som vi har tillgodo på flera lag. Vi vill vinna alla matcher vi spelar så det är lugnt tycker jag, säger Patrik Wärnehall. 

Bättre inställning

Dagens match såg länge ut att sluta 0-0, men med kvarten kvar att spela satte Albin Wetterblad 1-0 med en frispark. Fem minuter senare kontrade Theodor Curmark in 2-0 för IK Vista.

– Vi spelade på en väldigt liten plan och det var två tajta lag som i stort sett inte släppte till något. Vi hade i princip varsin målchans. I halvtid pratade vi om att det förmodligen skulle vara slumpen som avgör och så blev det också.

Hur tung var den här förlusten?

– Då tycker jag att förra matchen (1-5 mot Tranås, reds. anm.) var tyngre. Idag visade vi krigarinställning och vilja genom hela matchen. Det var ett steg uppåt gällande inställning och attityd. Jag är nöjd med att killarna körde på tills domaren blåste av, säger Patrik Wärnehall.

Vad saknades för att kunna skapa fler målchanser?

– Det var väldigt tajt och mycket kamp. Jag har inget bra svar på det direkt efter matchen.

Samtliga spelare i Gullringen fick beröm för ett bra jobb.

HÄR hittar du tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt