Annons:

Lindgren:

Vimmerbys tränare David Lindgren var nöjd med lagets insats i kväll. Foto: Jakob Karlsson

Lindgren: "Nöjd med att spelet sitter"

I dag gjorde David Lindgren sin första match som ordinarie huvudtränare i Vimmerby IF. Det blev ingen drömstart – men spelmässigt var det definitivt ett steg i rätt riktning.
– Det hade varit väldigt kul att få fortsätta spela med två forwards, säger han efter 1–1 mot Lindsdal.

Annons:

Det hade med all säkerhet inte varit lika kul för Lindsdal. Så länge Vimmerby var elva man på planen hade man ett klart övertag – och såg definitivt ut att gå mot tre poäng. 

Det gjorde man även med tio man – men Lindsdal kvitterade genom en frispark med tio minuter kvar. 

– Det kändes som att vi kunde hålla upp det hyfsat i andra ändå. Laget jobbar jättebra efter utvisningen, de skapar inte så mycket klara lägen, men lyfter in en del bollar och till slut straffar det sig. Det är surt att tappa när man varit i ledning så länge, men man får vara ganska nöjd med en pinne och att vi känner att spelet sitter som vi vill. Det får vi bygga vidare på. 

VIF:s första halvtimme var riktigt bra med rörligt anfallsspel och starkt kantspel. 

– Vi började väldigt bra, men sedan präglar utvisningen matchen. Vi har skickliga yttrar och jag tycker att vi lyckas med kantspelet. 

"Kommer ta sina poäng"

Lindsdals tränare Johan Israelsson var imponerad. 

– Vimmerby började starkt och spelade ett rörligt och bra anfallsspel. Vi växte in i det och efter utvisningen kan vi ta över och skapa lite tryck, det blir en scenförändring där förstås. 

Blev du förvånad över Vimmerbys start?

– Vi vet att Vimmerby fått in lite nytt och de kommer ta sina poäng i höst. De imponerade den första halvtimmen och vi var lite brandskattade i dag med flera avstängningar och skador. Visst vill man ha tre poäng när man spelar med en man mer i mer än 60 minuter, men en poäng är okej. Det känns bra att behålla avståndet till Vimmerby. 

760 åskådare såg matchen – vilket är Vimmerbys klart bästa siffra för året. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt