VIF KÖRDE ÖVER VFF I DERBYT – KULTURBÄRAREN JUBILERADE MED MÅL

Vimmerby IF krossade Västerviks FF med 6–1. Foto: Ossian Mathiasson

För första gången på många år möttes Vimmerby IF och Västerviks FF i seriesammanhang. Då visade Vimmerby klass och vann med 6­–1 efter målexplosion i matchens slutskede.

Västerviks FF:s notoriske målgörare Simon Sandholm satte 0–1 efter sju minuters spel. Efter kvartens spel kvitterade VIF:s dito Haris Dreco till 1–1, ett resultat som stod sig halvleken ut.

En bit in i andra halvlek skiftade matchen karaktär både en och två gånger. Först blev Västerviks FF:s målvakt Albin Liffner frilägesutvisad när han vräkte omkull Haris Dreco som kom fri i djupled. Domaren var säker på sin sak och visade upp det röda kortet. Efter en del diskussioner hoppade utespelaren Jens Karlsson in mellan stolparna och fick inleda med en straff emot sig.

Haris Dreco stegade fram till straffpunkten och gjorde inga som helst misstag när han placerade dit 2–1.

Jakesevic blev utvisad

Vimmerby såg därefter ut att ha kontroll på tillställningen med en man mer på planen. Då, i 63:e minuten, drog VIF-mittbacken Tomislav Jakesevic omkull Simon Sandholm precis utanför straffområdet och drog på sig sitt andra gula kort. Den efterföljande frisparken satte Mehmet Tekbas i ribbans överkant.

Västervik hade därefter en period med bra tryck när lagen spelade med lika många spelare på planen. Det gav ingen utdelning utan Vimmerby tog över ännu en gång.

Jubilaren gjorde mål

Knut Gunnarsson rakade med enkelhet in 3–1 från nära håll i 79:e minuten efter att bollen gått i stolpen och målburen varit tom. Tre minuter senare punkterade Ahmad Tarabeih matchen med 4–1, ett skott som gick in i bortre hörnet.

Kulturbäraren Rickard Thuresson jubilerade med sin 400:e seriematch i VIF i dag och krönte den med att nicka in Theo Zeylon Thoressons precisa inlägg fram till 5–1 i 90:e minuten. Han spelade därmed med nummer 400 på ryggen. Ahmed Tarabeih dunkade dit slutresultatet 6–1 på tilläggstid.

VIF kliver i och med segern upp på 16 poäng och lämnar bottenstriden bakom sig medan Västerviks FF är kvar på nedflyttningsplats med sina sju poäng.