VIF hakar på i toppen efter målfyrverkeri i derbyt

Vimmerby IF vann med 6–1 mot Västerviks FF där frilägesutvisningen på Albin Liffner blev matchavgörande. Foto: Ossian Mathiasson

Albin Liffners frilägesutvisning vid ställningen 1–1 blev helt matchavgörande. Det gjorde att Vimmerby IF gick upp i ledning, drog ifrån och vann med 6–1 mot Västerviks FF.
– Vi vinner med 6–1, vad kan man mer begära?, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Favoritskapet vilade på Vimmerby IF:s axlar i första derbyt mot Västerviks FF på många år. Det var gästande Västervik som tog ledningen efter sju minuter innan Vimmerby fick in psykologiskt viktiga 1–1 efter kvartens spel.

– Vi kunde nog ha gjort tre mål i första halvlek om det inte vore för deras målvakt (Albin Liffner) som räddade flera frilägen. Han är rutinerad, tät och framför allt jäkligt låg i sin spelstil. Vi var det klart bättre laget i första halvlek, skapade chanser och tryckte ner dem även om det var jobbigt att få 0–1 emot sig så tidigt. Vi pratade hela tiden om att ha tålamod, tålamod, tålamod och sa att det skulle komma, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

"Ingen som protesterar"

En bit in i andra halvlek hände det som blev avgörande för matchens utgång. Haris Dreco frispelades i djupet och var på väg att runda Albin Liffner när han blev omkullvräkt i straffområdet. Domaren visade upp det röda kortet och Albin Liffner fick kliva av planen och lämna över tröjan och handskarna till inhoppande Jens Karlsson som var chanslös på Haris Drecos efterföljande straff.

– Frilägesutvisningen blev självklart jätteavgörande för matchen. Det är nog ingen som protesterar. Straffen är solklar och det röda kortet lika solklart, säger Gunnarsson.

Därefter drog Vimmerbys mittback Tomislav Jakesevic på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Med lika många spelare på planen hade VFF en bra period på fem minuter innan VIF:s målskytte lossnade på allvar.
VIF vann med 6–1 efter att ha gjort fyra mål inom loppet av tio minuter.

– Det är vi som spelar av matchen mot slutet och tittar man på hela matchen har vi tio klara mållägen. Det är skönt att vi gör mycket mål nu. Det finns inte så mycket att klaga på när man vinner ett derby med 6–1, säger Gunnarsson.